Веб-портал міста Люботин » Профілактичні медичні огляди - запорука здоров’я

 Профілактичні медичні огляди - запорука здоров’я
Автор: Svetlana   Додано:26 вересня 2014   Переглядів:6411   Категорія - [---]
 
 (голосів: 1)

  Здоровий спосіб життя включає 4 основні складові: здорове харчування, заняття фізкультурою, відмова від шкідливих звичок, регулярний медичний огляд. Саме на медичних оглядах виявляється більша частина захворювань, про які людина навіть і не підозрює.

  Але ж майже всі захворювання розвиваються поволі, непомітно. Регулярно здаючи кров або сечу, можна розпізнати початок таких захворювань, як цукровий діабет, панкреатит, атеросклероз, не кажучи вже про хвороби крові. Регулярні флюорографічні обстеження дозволять виявити пухлини, початок запалення легень, туберкульоз. По електрокардіограмі дізнаються про захворювання серця. Адже це ті процедури, які при проведенні медогляду є обов'язковими.

  Основним завданням цільових медичних оглядів є раннє виявлення низки захворювань (туберкульозу, злоякісних новоутворень, хвороб системи кровообігу, органів дихання, гінекологічних та ін). Їх проводять або шляхом одномоментних оглядів в організованих колективах, або шляхом оглядів всіх осіб, що звертаються за медичною допомогою у відповідні лікувально-профілактичні установи.

  Профілактичний медичний огляд - одна з форм активної медичної допомоги населенню, спрямована в основному на виявлення ранніх форм захворювань. Розрізняють наступні види профілактичних медичних оглядів:

  • Попередній - при прийомі на роботу, проводиться для того, щоб з'ясувати, чи не буде професія шкодити здоров'ю людини, або чи немає у людини захворювань;
  • Періодичний - проводиться регулярно раз на два роки (для деяких категорій працівників щорічно) з метою виявлення захворювань, не сумісних з професією або виявлення професійних захворювань, а також для профілактики;
  • Цільовий - проводиться з метою виявлення деяких небезпечних захворювань (наприклад, мамографія - рак грудей, аналізи крові - венеричні захворювання і так далі).

  Якщо Ви маєте якісь скарги, то з метою виявлення можливих захворювань лікар призначить всі медичні аналізи, запропонує відвідати ряд лікарів та призначить розширену здачу аналізів і проходження процедур. Рівень сучасної медицини досить високий. Деяких захворювань можна уникнути, якщо вчасно вжити заходів, деяким хворобам можна не дати розвинутися і досягти критичного рівня, якщо підтримувати здоров'я відповідними заходами.

Навіть якщо Ви не скаржитеся на стан свого здоров'я, відвідувати лікаря треба хоча б раз на рік.   

 

   Не нехтуйте медичним оглядом!

По можливості, робіть профілактичні щеплення. Будьте здорові! 

 

 

Головний лікар

О.В.  Кандаурова