Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Під час карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності. Зокрема:

 Під час карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності. Зокрема:
Автор: Chekardina   Додано:27 березня 2020   Переглядів:926   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Під час карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності. Зокрема:

 

✅ Якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, накладеним органами санітарно-епідеміологічної служби, надається допомога по тимчасовій непрацездатності З ПЕРШОГО ДНЯ І ЗА ВЕСЬ ЧАС ВІДСУТНОСТІ НА РОБОТІ З ЦІЄЇ ПРИЧИНИ.

✅ Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, виплачується Фондом соціального страхування України застрахованим особам, починаючи З ШОСТОГО ДНЯ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ЗА ВЕСЬ ПЕРІОД до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності). Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються за рахунок коштів роботодавця.

✅ У разі захворювання дитини віком до 14 років листок непрацездатності отримує один із працюючих батьків. У такому разі Фонд оплачує лікарняний лист, починаючи З ПЕРШОГО ДНЯ ХВОРОБИ, але не більше 14 календарних днів. Утім, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні – на весь час перебування на такому лікуванні.

Про оформлення лікарняних та виплату по них у період карантину, пов'язаного з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, читайте за посиланням:
https://bit.ly/3dpRgxX

 

Під час карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності. Зокрема: