#ВідновнеПравосуддя
Автор: Бутенко Анна   Додано:11 листопада 2020   Переглядів:216   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Підліткове мислення часом неспроможне оцінити співвідношення мети й засобів. Здійснити мрію через крадіжку здається молодій людині виявом сміливості. Саме така історія сталася з 16-річною 128590;‍9792;65039;Наталкою ( ім’я змінене) із містечка на Одещині.
Вона навчалася на другому курсі аграрного ліцею. Навчання там їй було не до душі – вчилась погано та часом пропускала заняття. Мріяла про іншу професію – візажиста. Але батьки не мали коштів на втілення мрії дочки. Якось, йдучи до гуртожитку, Наталка зайшла в магазин косметики. Уже в магазині, розглядаючи вітрини з косметичними засобами, вона придумала, як зробити крок назустріч мрії. Упевнившись, що за нею ніхто не спостерігає, дівчина поклала омріяну косметику (на суму 640 грн) собі в сумку і, не сплативши за товар на касі, вийшла з магазину...
9878;65039;Дії Наталки кваліфікуються як злочин, передбачений ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка). Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.
Проте прокурор місцевої прокуратури звернувся до суду з 128196;клопотанням про звільнення Наталки від кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин, у зв’язку зі зміною обставин. Клопотання було мотивоване тим, що вона добровільно взяла участь у «Програмі відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» та успішно її завершила.
Детальніше про цю справу читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3kQ9Rqv