#консультаціяБПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:14 січня 2021   Переглядів:192   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

«Йшов упав, прокинувся – гіпс» цей крилатий вислів із популярного кінофільму наразі дуже актуальний для багатьох міст України. Останніми днями тротуари та проїзна частина вулиць перетворилися на справжні крижані ковзанки 129398;9976;
У зимову холодну пору 10052;65039; на нас може чатувати небезпека у здавалося б звичних місцях: підсковзнулись на обледенілих сходах магазину чи іншої організації, на тротуарі, у дворі будинку. Взимку всі ці небезпечні місця повинні оброблятися 9757;65039; протиожеледними сумішами і своєчасно очищуватися, але це робиться далеко не завжди.
10067; Чи може людина, яка послизнулась і травмувалась на вулиці, отримати компенсацію за свої забої і переломи? Хто повинен нести відповідальність за стан доріг? 128071;
128218; Згідно із законодавством України, кожен має право на відшкодування 128181; за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.
Найголовніше у випадках відшкодування шкоди довести 9989; вину фізичної або юридичної особи, внаслідок дій або бездіяльності яких ви отримали травму, адже відповідно до статті 1166 Цивільного кодексу України особа, яка завдала шкоду, звільняється від її відшкодування 10062;, якщо вона доведе, що шкоду завдано не з її вини.
Так, якщо «падіння» відбулося на території обслуговування вашого ЖЕКу, доцільно сформулювати претензію 128209; і направити її рекомендованим листом з повідомленням на адресу контори, що відповідає за експлуатацію ділянки, на якій ви впали.
У листі слід вказати, що ви розраховуєте на компенсацію у термін до певної дати, а також додати до листа копії документів, що підтверджують викладені обставини.
Якщо балансоутримувач не визнає своєї вини і відмовляється компенсувати завдану шкоду, ви маєте право звернутися до суду 128105;‍9878;65039; з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я (як матеріальної, так і моральної) за вашим зареєстрованим місцем проживання чи перебування або за місцем заподіяння шкоди.
Якщо ви зазнали падіння, йдучи вулицею, вам необхідно звернутися 9997;65039; до місцевої ради з метою отримання інформації про підприємство, у тому числі комунальне, установу чи організацію, відповідальну за утримання тротуару в належному стані на місці Вашого падіння та також вчиняти вищезазначені дії.
Відповідачем у даній справі також можуть бути міська рада, до повноважень якої належить забезпечення утримання в належному стані вулиць, у тому числі тротуарів, а також навіть Державне агентство автомобільних доріг України у випадку суміщення дороги державного значення з вулицею міста, залежно від того на чиєму балансі знаходиться дана вулиця.
10067; Яке відшкодування ви можете отримати, якщо травмувалися на вулиці під час ожеледиці?
10067; Як звернутися до суду із відповідним позовом?
128073; Про це читайте на нашому сайті: http://bit.ly/3nE3bgu