Корупційні ризики
Автор: Бутенко Анна   Додано:15 червня 2021   Переглядів:142   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Земельні відносини є однією з найбільш корумпованих сфер державного управління в Україні. Корупційні зловживання у сфері земельних відносин призводять до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, втрати земель державної та комунальної власності, порушення прав і законних інтересів землекористувачів, зниження рівня інвестиційної привабливості країни.
Експерти Національного агентства з питань запобігання корупції підготували комплексний аналітичний огляд «Земельна корупція: ТОП-30 корупційних ризиків та шляхи їх подолання»
Також у 2020 році було видано довідкові посібники, що містять інформаційно-аналітичні матеріали про наявні корупційні схеми та прояви в різних галузях та сферах життя нашої держави, в тому числі у сфері земельних відносин.
Система безоплатної правової допомоги захищає права громадян, у тому числі у сфері земельних відносин, шляхом надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. У доробку юристів та адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, є багато успішних справ, пов’язаних з усуненням корупційних ризиків у сфері земельних відносин.
Детальніше про них можна почитати на нашому сайті: https://bit.ly/3irDEXW
Корупційні ризики