Пілотний проєкт «Барнахус»
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 червня 2021   Переглядів:157   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

У Вінницькій області розпочав роботу пілотний проєкт «Барнахус» (дім для дітей). Він спрямований на забезпечення фахового супроводу дитини, яка стала потерпілою чи свідком злочину, у кримінальному процесі.
15 червня у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації відбувся пресбрифінг з нагоди відкриття закладу, в якому буде реалізовуватися цей проєкт.
Діти, які є постраждалими або свідками злочину, потребують особливої підтримки, тож проєкт «Барнахус» має на меті забезпечити:
128994; безпечне середовище для дітей і підлітків, що стали потерпілими або свідками злочину;
128994; необхідні умови в одному місці для надання медичної, психологічної, правової допомоги, соціального супроводу, забезпечення інших потреб й інтересів дітей;
128994; атмосферу, що сприяє зниженню психологічної напруги та захищає дитину від повторної травматизації під час здійснення необхідних дій у межах кримінального процесу, зокрема під час співбесід зі слідчими. Адже психологічний стан дитини часто має вирішальне значення для успішного отримання необхідної інформації від неї.
128172; «Система БПД працює над впровадженням дитиноцентричного підходу у наданні правової допомоги. Зокрема, реалізуємо пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». Барнахус також працює за цим принципом – де всі зацікавлені сторони самі приходять до дитини, яка є потерпілою або свідком злочину, і дитина не травматизується, відвідуючи окремо кожну установу. Водночас Барнахус є безпечним місцем перебування дитини, зокрема у випадках, коли злочини щодо неповнолітніх вчиняють батьки чи родичі, а таких за міжнародною статистикою більш ніж 60%. Тож ми раді долучитися до впровадження сервісу, який захищає інтереси дітей», – підкреслив керівник Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.
128073; Детальніше про проєкт "Барнахус" читайте на сайті системи БПД: https://cutt.ly/WnLsbSX
Пілотний проєкт «Барнахус»