#КонсультаціяБПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:14 липня 2021   Переглядів:351   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Трапляється, що людина десятиріччями проживає у своєму 127968; будинку, але потім вирішує його продати. І під час продажу з’ясовується, що ще за радянських часів, у 1954 році, на цей будинок накладено арешт 128543;.
Сьогодні доволі часто виникає ситуація, коли власник будинку, збудованого у минулому столітті, під час вчинення дій щодо його відчуження дізнається від нотаріуса про те, що на цей будинок у тому ж таки 20 столітті накладена заборона на його відчуження. Зазвичай такі заборони накладалися нотаріальними конторами на підставі відповідних повідомлень колгоспів.
Далі така інформація «мігрувала» з реєстру до реєстру (наприклад, з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно), а враховуючи, що колгоспи ліквідовувалися, ніхто таку інформацію не актуалізував. Через це власники нерухомого майна й дізнаються від нотаріусів про наявну заборону на етапі відчуження такого майна.
10145; У такій ситуації слід звертатися до суду.
З чого почати та які документи знадобляться — у консультації начальниці Семенівського бюро правової допомоги Кременчуцький місцевий центр з надання БВПД Тетяни Новобранець 128073; https://cutt.ly/fmqiuwP
#КонсультаціяБПД