#кейс_БПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 серпня 2021   Переглядів:168   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

128091; Як відібрати майже 100 тисяч грн? Скористатися недосконалістю законів. У цьому на власному досвіді переконався військовий пенсіонер із Луганська, учасник бойових дій.
У 2013 році він взяв кредит на 30 тисяч гривень у 127974; банку («Дочірний банк Сбербанк Росії» Луганське відділення). Після кількох внесків за кредитом у Луганську почались бойові дії, під час яких банк припинив існування в Україні. Чоловік не відмовлявся від сплат, але не знав, куди платити. Він планував із часом переїхати на підконтрольну територію, де з’ясувати правонаступника банку.
Але справа з переїздом затягнулась, і ситуацією скористалось ТОВ «Росвен Інвест Україна». Воно, як правонаступник банку, нарахувало пенсіонерові борг за кредитом і несплаченими відсотками у сумі понад 97 тисяч гривень. Про таку суму боржник дізнався з повідомлення, що одержав на свою фактичну адресу на початку 2020 року. Але з повідомленням не надійшло документів, що підтверджували б правонаступність кредитора.
У червні він одержав ще одне повідомлення про борг, у якому була зазначена вже інша сума – 93 тисячі, що поставило законність вимог кредитора під ще більший сумнів.
Однак восени пенсіонер отримав зменшену пенсію – виявилося, що з неї почали вираховувати борг.
128204; Чому так сталося? ТОВ «Росвен Інвест Україна» звернулось до приватного київського нотаріуса для вчинення виконавчого напису. Але повідомлення про виконавчий напис приватний виконавець надіслав боржнику на адресу в Києві, де той ніколи не проживав. Тож і перешкодити не міг.
У пошуках справедливості чоловік звернувся до Міловський місцевий центр з надання БВПД. Інтереси клієнта у цій складній справі представляла юристка Оксана Чумак.
9989; Результат: виконавчий напис визнано таким, що не підлягає виконанню. А кредитору і приватному виконавцю призначено штрафи.
128073; Посилання на справу в ЄДРСР та на інші успішні справи системи БПД – у першому коментарі.
#кейс_БПД