#кейс_БПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 серпня 2021   Переглядів:175   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Чимало людей знаходять вихід у вирішенні своїх матеріальних проблем за допомогою 128179;онлайн-кредитів. А чому б і ні? Швидко, зручно, мінімум інформації, під 0% – і гроші вже на картці! Тим паче, засоби масової інформації рясніють рекламою про переваги таких кредитів.
Проте, скориставшись послугою «онлайн-кредиту», через певний час людина розуміє, що такий він у результаті є досить «дороговартісним», а повернути потрібно в 2, 5, 10 разів 8599;65039;більше, ніж отримав. Люди, бажаючи швидко отримати гроші, користуються такою послугою, часто не читаючи навіть текст 128196;договору, у якому прописані всі умови такого кредитування. Коли людина не спроможна сплатити такий кредит вчасно, відсоток за користування починає рости з арифметичною прогресією.
Так, до Полтавського бюро правової допомоги звернувся чоловік, який у 2018 році оформив онлайн-кредит, проте не зміг вчасно його повернути. Потім він виявив, що з його рахунків почали списуватись кошти. Чоловік спробував самостійно розібратись із ситуацією. У 127974;банку він дізнався, що кошти стягуються в рамках виконавчого провадження. Звернувшись до виконавчої служби, чоловік виявив, що відносно нього відкрите виконавчого провадження про стягнення заборгованості на підставі виконавчого напису нотаріуса. Далі очевидним було одне: без допомоги 129489;‍127891;юриста йому не впоратися.
У минулому чоловік 128077;успішно користувався послугами юриста безоплатної правової допомоги, тож він, не вагаючись, звернувся до системи БПД.
Фахівчиня бюро Тетяна Ражик дійшла висновку, що виконавчий напис, за яким проводиться стягнення коштів з клієнта на користь фінансової установи вчинено з грубими порушеннями норм чинного 128195;законодавства. Тому такий напис необхідно в судовому порядку скасовувати.
128172;"Випадок клієнта є непоодиноким. У такому разі потрібно якомога швидше звернутися до суду з позовом про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню з одночасним поданням заяви про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення у виконавчому провадженні. Зупинити стягнення у виконавчому провадженні необхідно, оскільки навіть за наявності спору в суді стягнення коштів триває і може виникнути ситуація, коли на час ухвалення позитивного рішення для клієнта грошові кошти вже стягнуті. Це проблема для людини та додатковий клопіт для юриста» –зазначила Тетяна Ражик.
Фахівчиня склала позовну заяву до суду, заяву про забезпечення позову та представила інтереси клієнта в суді. В дводенний строк після звернення до суду місцевий суд постановив ухвалу про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення у виконавчому провадженні. А це означало, що з цього моменту і до набрання рішення суду законної сили, приватний виконавець не має права вчиняти жодної виконавчої дії (накладати арешт на майно, стягувати кошти та інше).
Як виявилося в процесі розгляду справи, нотаріуса, який вчинив виконавчий напис відносно клієнта, вже притягнуто до дисциплінарної відповідальності за вчинення подібних виконавчих написів та позбавлено Свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.
128105;‍9878;65039;Вивчивши позовну заяву, а також зібрані та долучені позивачем та його представником докази, місцевий суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог клієнта та визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.
«Завдяки тому, що клієнт оперативно відреагував на свою проблему та вчасно звернувся за правовою допомогою, вдалось уникнути багатьох негативних наслідків, зокрема: подальшого стягнення з нього коштів за виконавчим написом нотаріуса, арешту рахунків, звернення стягнення на майно, стягнення виконавчого збору, витрат приватного виконавця та багато іншого» – підсумувала Тетяна Ражик.
Тож якщо ви опинились в подібній ситуації, не зволікайте ані хвилини! Звертайтесь до юристів системи безоплатної правової допомоги!
128196;Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: 10145;65039; https://bit.ly/37dnNpj
128215; Більше кейсів системи БПД тут 10145;65039; https://bit.ly/35YQ57A