#КейсБПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 серпня 2021   Переглядів:160   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

129001; Чергова історія успіху надання допомоги в забезпеченні доступу до медіації у сімейному спорі, що стосується інтересів дитини-підлітка. У рамках співпраці одного з місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та Громадської спілки Українська академія медіації / Украинская академия медиации спір врегульовано в досудовий спосіб.
Найбільш поширеними питаннями, з яким звертаються клієнти до системи безоплатної правової допомоги, є сімейні питання.
Разом з тим, більшість сімейних конфліктів відрізняються емоційним забарвленням, стосуються прав та інтересів дітей. Нерідко в суперечках дорослих інтересам дитини немає місця, а самі діти стають «знаряддям» для вирішення спору. Відтак за вирішенням проблеми доводиться звертатися до суду, що тягне за собою не лише додаткові матеріальні витрати, але й погіршення особистих стосунків. Водночас існує альтернативний спосіб урегулювання спорів – медіація, яка допомагає сторонам налагодити комунікацію між собою та самостійно досягти максимально ефективних домовленостей.
Відчути всі переваги медіації зміг мешканець Волині Валентин, який звернувся до одного з бюро правової допомоги місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волинської області із запитом щодо допомоги у поновленні батьківських прав на дитину в судовому порядку, яких його було позбавлено багато років тому.
Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3rJR8RN
#КейсБПД