Club Justice
Автор: Бутенко Анна   Додано:16 вересня 2021   Переглядів:143   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Відкривається Club Justice – міжнародний Клуб для організацій, які працюють над посиленням доступу до правосуддя та забезпеченням права на доступ до правової допомоги в усьому світі
З-поміж українських організацій до клубу вже увійшли Міністерство юстиції України, Координаційний центр з надання правової допомоги, Українська фундація правової допомоги, Мережа правового розвитку, Асоціація громадських радників України, Асоціація юридичних клінік України, громадська організація ”Україна без тортур”. Роботу Клубу підтримує програма «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».
Місія Club Justice – глобальний діалог інноваторів у сфері доступу до правосуддя. У Клубі об’єднуються задля обміну новинами, досвідом із впровадження ініціатив однодумці з різних куточків світу. Клуб створено у відповідь на глобальні виклики для сфери доступу до правосуддя, для пошуку рішень правових проблем, які в різних країнах мають схожі причини та наслідки. Також у Клубі шукатимуть практичні ініціативи, які можуть бути розроблені в українському інкубаторі ідей KyivLEPP (Київська практична програма посилення правової спроможності)
За два роки існування інкубатору ідей KyivLEPP Української школи практичних знань з питань доступу до правосуддя були розроблені концепції розв’язання правових проблем не тільки в Україні, а й Аргентині, Грузії, Кенії, Киргизстані, Молдові, Польщі, Північної Македонії. Деякі з цих моделей вже впроваджені. Наприклад, була створена ІТ-платформа для юридичних клінік України та Польщі, відкритий мобільний офіс параюристів для жителів віддалених селищ та припинено блокування соціальних рахунків малозабезпечених сімей у Північній Македонії.
В історії створення Клубу також співпраця колег в Мережі реформаторів доступу до правової допомоги (LARN) та в останні роки – в програмі KyivLEPP.
Club Justice