повштовх для ОСББ
Автор: Бутенко Анна   Додано:16 вересня 2021   Переглядів:140   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Асоціації власників будинків – ефективний механізм спільного управління майном. Будівлі з ОСББ перебувають у кращому стані, краще управляються, краще відповідають потребам співвласників та більше інвестують в енергоефективність.
Розширення кількості ОСББ є важливим, оскільки ефективні організовані власники багатоквартирних будинків є основою для політики, яка може реально забезпечити кращу якість життя половини українського населення, а також знизити споживання енергії та знизити витрати на енергію не тільки в багатоквартирних будинках, але також у підключених централізованих системах централізованого опалення.
Координаційний центр з надання правової допомоги у партнерстві з Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» розпочинає серію спільних заходів в рамках реалізації проєкту «Створення сприятливого середовища для зростання кількості об’єднань співвласників багатоквартирних будинків» (ОСББ).
Зокрема в межах співпраці заплановано створення комплексної дворівневої освітньої програми для працівників центрів безоплатної правової допомоги та радників з питань ОСББ, у тому числі – проведення серії навчальних вебінарів, консультацій і зустрічей, а також створення онлайн-курсу з напрацьованих навчальних матеріалів.
Працівники центрів безоплатної правової допомоги після проходження навчального курсу матимуть можливість надавати консультації ініціативним групам зі створення ОСББ та діючим ОСББ щодо особливостей застосування законодавства, що регулює відносини у сфері житлово-комунального господарства. Також працівники в рамках навчальної програми детально ознайомляться із судовою практикою щодо врегулювання проблемних питань діяльності та створення ОСББ.
Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3yBrqQV
повштовх для ОСББ