Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » На Миколаївщині відбувся престур для журналістів

 На Миколаївщині відбувся престур для журналістів
Автор: Бутенко Анна   Додано:18 жовтня 2021   Переглядів:112   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин: на Миколаївщині відбувся престур для журналістів 128249;128247;128187;з різних куточків України.
Протягом двох днів учасники вивчали досвід регіону в сфері захисту прав землевласників та землекористувачів, а також дізналися про впровадження земельної реформи на місцях, поспілкувавшись з представниками територіальних громад і фермерами.
9745;65039;Презентуючи результати діяльності системи #БПД регіону в сфері земельних правовідносин, директорка Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша, відзначила, що Миколаївщина є однією з аграрних областей України, тому питання в сфері земельного права стабільно входять в ТОП-5 найпоширеніших, з якими звертаються краяни до юристів системи.
9745;65039;«За весь час роботи маємо понад дев’ять з половиною тисяч звернень, здебільшого клієнтів цікавлять питання щодо безоплатного отримання у власність земельної ділянки, укладення або розірвання договору оренди землі, порядок оформлення документів на землю тощо», – відзначила Наталія Гнатуша.
9745;65039;Протягом престуру журналісти відвідали Широківську територіальну громаду, Товариство з додатковою відповідальністю «Зоря Інгулу» та Фермерське господарство «Вікторія», керівники яких презентували свої господарства, розповіли як співпрацюють з системою БПД та поділилися своїми враженнями щодо впровадження земельної реформи в Україні.
9745;65039;Наступною зупинкою для учасників престуру став візит до Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО, де журналістам презентували досвід співпраці з системою безоплатної правової допомоги.
9745;65039;Ще одним важливим пунктом престуру став тренінг, під час якого журналісти дізналися про всі нюанси земельної реформи в Україні.
Програма престуру вийшла дуже насиченою та змістовною, а головне корисною – про це свідчать відгуки учасників. Так, журналіст Інтернет-видання «Переселенці Донеччини» Вадим Алтухов відзначив, що зміг для себе розставити знання про земельну реформу по полицях, адже була можливість поспілкуватися як з юристами-практиками, так і з фермерами та представниками громад, які вже встигли відчути практичні аспекти земельної реформи.
Детальніше читайте за посиланням 128073; https://bit.ly/3ABhY27
На Миколаївщині відбувся престур для журналістів