Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Меморандум з Центр громадського здоров’я України

 Меморандум з Центр громадського здоров’я України
Автор: Бутенко Анна   Додано:15 листопада 2021   Переглядів:141   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Підписали 128195;меморандум з Центр громадського здоров’я України: акцент на захисті прав груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та туберкульозом.
Співпраця передбачає:
128313; спільні освітні заходи для працівників системи БПД, адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги та представників неурядових організацій, що надають послуги з профілактики ВІЛ групам підвищеного ризику
128313; надання експертної, консультативної допомоги у проведенні тренінгів, семінарів, дискусій та спільних інформаційних та просвітницьких заходів
128313; фіксацію звернень по безоплатну правову допомогу представникам груп підвищеного ризику з метою подальшого аналізу та своєчасного реагування на порушення їх прав.
128172; «Важливо, щоб вразливі групи населення, які перебувають у зоні підвищеного ризику із захворювання на ВІЛ і туберкульоз, не мали жодних бар’єрів у доступі до медичних і соціальних послуг. Система безоплатної правової допомоги готова своєчасно реагувати на порушення їхніх прав. Разом із Центром громадського здоров’я ми працюватимемо у цій сфері, адже тільки комплексний підхід здатен здолати ці небезпечні для особи та суспільства хвороби» – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.
Упродовж цієї взаємодії за участі фахівців Центру громадського здоров’я заплановано розробити навчальний модуль для провайдерів надання послуг правової допомоги, а також інструкції для клієнтів щодо того, як можна безкоштовно отримати правову допомогу у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Меморандум з Центр громадського здоров’я України