Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Підвищення правової обізнаності серед клієнтів пробації

 Підвищення правової обізнаності серед клієнтів пробації
Автор: Бутенко Анна   Додано:15 листопада 2021   Переглядів:159   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Сьогодні в Україні функціонує система безоплатної правової допомоги, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Будь-яка особа може звернутися за правовою консультацією та роз’ясненнями щодо того, як краще вирішити свою проблему у правовий спосіб, а особи, які опинилися у конфлікті з законом, особливо потребують такої допомоги.

З метою підвищення правової обізнаності, 20.10.2021 року у приміщенні Харківського районного відділу № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області головним юристом Люботинського бюро правової допомоги Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганною БУТЕНКО для клієнтів пробації було проведено правопросвітницький захід та проведено консультування з правових питань. 

Під час заходу, присутні отримали роз’яснення основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», дізналися про види правових послуг, які можна отримати у бюро безоплатної вторинної правової допомоги. Також клієнтів пробації ознайомлено з правовими наслідками, у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень, надано інформаційні брошури щодо послуг, які надаються Центром.

«Кожна ситуація, кожна проблема – це доля живої людини, яка опинилася в складних життєвих обставинах та безпорадна в правовому просторі. Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають у конфлікті з законом, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння правопорушень», - зазначила головний юрист Люботинського бюро правової допомоги Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна БУТЕНКО. 

Підвищення правової обізнаності серед клієнтів пробації
Підвищення правової обізнаності серед клієнтів пробації