Щодо пілотного проєкту
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 січня 2022   Переглядів:118   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

ДО ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ З ОПТИМІЗАЦІЇ РОБОТИ ЧЕРГОВИХ ЧАСТИН ПРИЄДНАЛИСЬ ХАРКІВСЬКА ТА ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТІ
Круглий стіл щодо надання безоплатної правової допомоги затриманим громадянам та реалізації пілотного проекту з оптимізації роботи чергових частин відбувся в Регіональному центрі. У заході взяли участь Анатолій Бородавка, директор Регіонального центру, Вадим Махніцький, його заступник, керівники відповідних відділів, а також Сергій Ковган, Представник Уповноваженого Верховної Ради України в східних областях, Сергій Кузьменко, начальник Відділу регіонального представництва в східних областях, Юрій Голобородий, старший лейтенант поліції, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Харківській області).
Учасники круглого столу обговорили прийняття і оброблення повідомлень про випадки затримання осіб, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, опрацювання постанов/ухвал про залучення захисника відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Довідково. Прийняття та оброблення повідомлень про випадки затримання осіб, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по всій Україні здійснюватиметься двома регіональними центрами – в Чернівецькій і Тернопільській областях. Таке рішення ухвалене за підсумками реалізації пілотного проєкту, який розпочався 1 жовтня 2021 року у п’яти областях. Зміни відбудуться поетапно – з 1 січня 2022 року дію пілотного проєкту поширять на 10 областей, а з 1 лютого 2022 року – на всю територію України за винятком Києва. Крім того, аналогічно централізовано будуть опрацьовуватися постанови/ухвали про залучення захисника для здійснення захисту, які надійдуть у неробочий і нічний час, вихідні та святкові дні.
Щодо пілотного проєкту