Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Пріоритети розвитку системи безоплатної правової допомоги

 Пріоритети розвитку системи безоплатної правової допомоги
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 лютого 2022   Переглядів:166   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

129001; Одним із пріоритетів розвитку системи безоплатної правової допомоги є постійне підвищення якості правової допомоги. Координаційний центр з надання правової допомоги постійно моніторить якість та повноту наданої безоплатної правової допомоги, проводить навчання для підвищення кваліфікації юристів та адвокатів, які співпрацюють з системою БПД.
Це дає 128077;позитивні результати. Наприклад, за даними 128270;соціологічного опитування, 91% українців, які зверталися до системи безоплатної правової допомоги з земельних питань протягом останніх півтора року, отримали необхідну інформацію або підтримку. 90% серед тих, хто повідомив, що звертався до БПД, рекомендуватимуть сусіду або знайомому звернутися до юристів БПД, якщо у нього виникне правова проблема.
У доробку 128105;‍127891;128104;‍127891;адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, за 2021 рік – 171 випадок винесення виправдувального вироку або скасування обвинувального вироку та закриття провадження судом апеляційної, касаційної інстанції, 162 випадки закриття провадження за відсутності складу злочину, події злочину або у разі невстановлення доказів для доведення винуватості особи в суді. Є також чимало задоволених позовів про стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей, зміну розміру аліментів, усиновлення, встановлення фактів, що мають юридичне значення, стягнення моральної та матеріальної шкоди, завданої злочином, оскарження стягнення заборгованості за кредитом та багато інших справ.
Детальніше про стандарти якості надання правової допомоги - на нашому сайті: https://bit.ly/3rhhzj8
Пріоритети розвитку системи безоплатної правової допомоги