Нормативно-правове регулювання залучення громадян. Міжнародні нормативно-правові акти.
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 17:19   Переглядів:3   Категорія - [Головна]
 

Нормативно-правове регулювання залучення громадян. Міжнародні нормативно-правові акти.



Інформаційна кампанія з популяризації механізмів залучення та участі громадян в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Які нормативно-правові акти регулюють залучення громадян? Відповідно до Конституції України міжнародні договори, які ратифікувала Верховна Рада України, є невіддільною частиною українського законодавства.

 

Ознайомимося з основними з них:

  1. Міжнародний пакт ООН про громадянські і політичні права ратифікований 19 жовтня 1973.

Стаття 25 Пакту проголошує:

«Кожний громадянин повинен мати без будь-якої дискримінації, згаданої в статті 2, і без необґрунтованих обмежень право і можливість:

а) брати участь у веденні державних справ як безпосередньо, так і за посередництвом вільно обраних представників;

б) голосувати і бути обраним на справжніх періодичних виборах, які проводяться на основі загального і рівного виборчого права при таємному голосуванні і забезпечують свободу волевиявлення виборців;

в) допускатися в своїй країні на загальних умовах рівності до державної служби».

 

  1. Базовим актом, який визначає засади місцевого самоврядування, є Європейська хартія місцевого самоврядування, яку Верховна Рада України ратифікувала 15 липня 1997 року, створивши тим самим правові передумови для запровадження в Україні європейських принципів організації публічної влади.

 

Відповідно до статті 3 Європейської хартії:

1. Місцеве самоврядування означає право i спроможність органів місцевого самоврядування, в межах закону, здійснювати регулювання і управління суттєвою часткою державних справ, які належать до їхньої компетенції, в інтересах місцевого населення.

2. Це право здійснюється радами або зборами, члени яких вільно обираються таємним голосуванням на основі прямого, рівного, загального виборчого права і які можуть мати підзвітні їм виконавчі органи.

Друга частина цієї статті наголошує на можливості використання для вирішення місцевих проблем різних форм безпосередньої демократії.

 

  1. Конвенція про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля, яку було ратифіковано 6 липня 1999 року.

Тим самим Україна взяла на себе зобов’язання забезпечити на національному рівні участь громадськості у:

• прийнятті рішень щодо конкретних видів діяльності (стаття 6 Конвенції);

• питаннях розробки планів, програм і політичних документів, пов’язаних із навколишнім середовищем (стаття 7 Конвенції);

• підготовці нормативних актів виконавчої влади і/або загальнообов’язкових юридичних актів (стаття 8 Конвенції).

При цьому в Конвенції (частина 4 статті 6) наголошується, що «Кожна із Сторін забезпечує участь громадськості вже на ранньому етапі, коли відкриті всі можливості для розгляду різних варіантів, і коли участь громадськості може бути найбільш ефективною».

 




 Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 17:18   Переглядів:3   Категорія - [Головна]
 

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє

Чи можна заяву про реєстрацію програмного РРО подати у паперовому вигляді через Центр обслуговування платників?

 

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (додаток 1 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918) (далі – Заява) подається до ДПС (фіскального сервера контролюючого органу) засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, програмного інтерфейсу (API) або засобами комунікацій, тобто тільки в електронному вигляді.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання через «Електронний кабінет» направляється електронне повідомлення у вигляді квитанції, із зазначенням присвоєного фіскального номера ПРРО.

Після включення програмного РРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій він може використовуватись суб’єктом господарювання. 

Нагадаємо, що реєстр ПРРО розміщено у відкритій частині інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) та на вебпорталі ДПС у розділі «Реєстри» (tax.gov.ua).

 




 Моя податкова
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 17:17   Переглядів:3   Категорія - [Головна]
 

Моя податкова

Отримуйте податкову знижку за допомогою мобільного застосунку

 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що для подання річної декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку необхідно завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуватися онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача.

Зайти у  розділ «Послуги»:

- обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи»;

- вказати суму витрат відповідного виду;

-вказати реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);

- прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото);

- підписати та надіслати.

Скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року, для цього необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів до 31 грудня 2024 року включно. 

Звертаємо увагу, право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто, засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік можна лише до кінця 2024 року.  

 




 Життя не перемогти, допоки живе любов!
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 17:16   Переглядів:3   Категорія - [Головна]
 

Життя не перемогти, допоки живе любов!



Ми щиро бажаємо новоствореній сім’ї родинного затишку, благополуччя, любові і щасливого спільного життя у вільній Україні.

Триває війна, яка навчила всіх нас більше цінувати життя в усіх його проявах та дорожити тим, що є. Не зважаючи на збройну агресію росії, українці не втрачають духу та силу віри: люди закохуються й одружуються, бо кохання – це почуття, заради якого хочеться жити, це стимул чекати й дочекатися, боротися й перемагати.

У міській громаді закохані Максим і Оксана поєднали свої долі в одну.

Ми щиро вітаємо закоханих і бажаємо новоствореній сім’ї родинного затишку, благополуччя, любові і щасливого спільного життя у вільній Україні. Хай на життєвому шляху панує злагода, взаєморозуміння і підтримка.

Мирного неба в мирній Україні!

Все буде Україна!

 




 Водопровідно-каналізаційне комунальне управління Люботинської міської ради запрошує на роботу:
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 10:44   Переглядів:7   Категорія - [Головна]
 

Водопровідно-каналізаційне комунальне управління Люботинської міської ради запрошує на роботу:

За більш детальною інформацією звертатися за адресою: м. Люботин, вул. Ушакова, 3А, або за телефоном: (057) 741 33 27



Водопровідно-каналізаційне комунальне управління Люботинської міської ради запрошує на роботу:
- слюсаря аварійно-відновлювальних робіт каналізаційного господарства;
- машиніста насосних установок каналізаційного господарства;
- електромонтера з експлуатації розподільних мереж.
За більш детальною інформацією звертатися за адресою: м. Люботин, вул. Ушакова, 3А, або за телефоном: (057) 741 33 27

 




 Оголошення ВККУ
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 10:43   Переглядів:6   Категорія - [Головна]
 

Оголошення ВККУ

Наполегливо просимо дотримуватись правил користування каналізаційними мережами задля запобігання створенню аварійних ситуацій.

 



Шановні мешканці вул. Будівельної, вул. Ціолковського та інші абоненти ВККУ Люботинської міської ради!

У зв’язку з частими заторами на мережі централізованого водовідведення по вул. Будівельній та вул. Ціолковського 22.04.2024 року було проведено ревізію оглядових колодязів. Під час обстеження було виявлено засмічення мережі водовідведення ганчір’ям, харчовими відходами, предметами особистої гігієни. Дані відходи забивають каналізаційний трубопровід, що в свою чергу призводить до частих заторів на мережі централізованого водовідведення. Мешканці житлових будинків, не замислюючись про шкоду, викидають до мереж водовідведення різного роду заборонені правилами користування каналізаційними мережами предмети та речовини: ганчір’я, особисті речі, будівельні матеріали тощо. Наполегливо просимо дотримуватись правил користування каналізаційними мережами задля запобігання створенню аварійних ситуацій.

НАГАДУЄМОнедопустиме у мережі водовідведення потрапляння піску, будівельного сміття, сухих й розведених будівельних сумішей і їх залишки, ганчірок, вати, предметів особистої гігієни, харчових відходів, скла, металевих й дерев’яних предметів, хутра та волосся. А також, легкозаймистих рідин, кислот, масел!

Будьте розсудливими та відповідальними!

З повагою, адміністрація ВККУ Люботинської міської ради.

 




 Що таке «участь громадськості», «залучення громадськості», рівні та навіщо це потрібно?
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 10:41   Переглядів:7   Категорія - [Головна]
 

Що таке «участь громадськості», «залучення громадськості», рівні та навіщо це потрібно?

Інформаційна кампанія з популяризації механізмів залучення та участі громадян в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»



Інтегруючи різні підходи та трактування, поняття «громадська участь» можна визначити як систему дій, методів, інструментів та механізмів (об’єднаних логікою відповідного алгоритму) участі громадян у визначенні та вирішенні їхніх проблем та адвокації інтересів у громаді.

Ідея залучення громадян полягає в тому, щоб усі громадяни, незалежно від статі, національності, стану здоров’я тощо, мали певні повноваження щодо рішень, які впливають на їхнє життя.

Хоча терміни «залучення» та «участь» часто використовуються як взаємозамінні, насправді вони не є тотожними, адже між ними є дуже важлива відмінність. Вона полягає у ролі, яку відіграють громадяни в цих процесах.

Якщо при залученні громадянам пропонують активно долучитися до ініціатив органів місцевої влади, то ініціатива при процесі участі може надходити лише від громадян.

Звичайно, залучення та участь громадян мають одну й ту ж саму мету - покращення рівня державних послуг та розробки більш орієнтованих на реальні проблеми громадян політик. Проте ініційовані вони різними учасниками процесу.

Залучення громадян є ініціативою згори донизу й ініціюється органом місцевого самоврядування (ОМС). Представники ОМС запрошують громадян долучитися до процесу обговорення, оцінки нових політик та проєктів, які були розроблені ОМС.

Участь громадян є низовою ініціативою, побудованою знизу догори.

 




 Згадаємо полеглих Героїв.
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 09:07   Переглядів:8   Категорія - [Головна]
 

Згадаємо полеглих Героїв.

Олександр ПАВЛЕНКО і Андрій ГНІДЕЦЬ.

 

Згадаємо полеглих Героїв. Згадаємо полеглих Героїв.


 

Третій рік не вщухає запекла боротьба українського народу проти нашестя ворога. Цей період є періодом тяжких випробувань для українців, які несуть тягар агресії та захищають свою свободу. Сила духу і жага до волі нашого народу стали взірцем для багатьох країн світу, що підтримують Україну в її боротьбі. І саме на скромних і патріотичних захисниках тримається оборона країни. Та кращі представники народу гинуть у боротьбі з ворогом.
Два роки тому, 23 квітня, загинули два друга-побратима Олександр ПАВЛЕНКО і Андрій ГНІДЕЦЬ. На війні були з перших днів і загинули при попаданні в окоп ворожого снаряду.
Павленко Олександр Анатолійович, 30.03.1981 р. н. Навчався у загальноосвітній школі № 7, гімназії № 1. Працював у службі охорони.
На другий день війни, 25 лютого вже був біля військкомату. Старший солдат Олександр Павленко служив в одному з підрозділів Національної гвардії.
23 квітня російські окупанти вели прицільний обстріл позиції українських захисників поблизу міста Балаклея. 40 хвилин під щільними обстрілами гвардійці відбивали атаку, поки їх накривала крупнокаліберна артилерія. Один з російських снарядів потрапив у бліндаж. Олександр отримав поранення, несумісні з життям, і загинув на місці.
Указом Президента України від 24 травня 2022 року № 368 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександр ПАВЛЕНКО нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Похований 27 квітня на Гиївському цвинтарі.
Гнідець Андрій Іванович, 24.04. 1975 р. н. Народився у Львівській області. На фронті – з перших днів, доброволець.
Солдат Андрій Гнідець обороняв Харківщину з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Служив в одному з підрозділів Нацгвардії у Харкові.
Олександр Павленко і Андрій Гнідець товаришували сім’ями більше 10 років. Разом чоловіки любили полювання і зналися на зброї. Коли Олександр зателефонував Андрію і сказав, що йде служити, то Андрій відповів, що також іде служити разом із ним.
Олександр та Андрій, як справжні друзі, проходили службу в одному підрозділі і знаходилися на одній позиції. Загинули 23 квітня поблизу міста Балаклея, отримавши поранення, несумісні з життям.
Указом Президента України від 24 травня 2022 року № 368 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрій ГНІДЕЦЬ нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Похований 27 квітня на Гиївському цвинтарі.
Герої не вмирають!
Світла пам’ять Героям і Вічна Слава!



 ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 19:50   Переглядів:18   Категорія - [Головна]
 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування вулиць, провулків, в’їздів та тупиків Люботинської міської територіальної громади

22.04.2024 17:00


     Виконавчий комітет Люботинської міської ради Харківської області інформує про початок проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування вулиць, провулків, в’їздів та тупиків Люботинської міської територіальної громади у формі електронних консультацій та запрошує усіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання.

Організатор громадського обговорення:

     Міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО, Виконавчий комітет Люботинської міської ради Харківської області.

     На виконання Закону України № 3005-ІХ від 21.03.2023 “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”, який передбачає деколонізацію топонімів (географічних назв), відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. № 989 “Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, згідно розпорядження міського голови Леоніда ЛАЗУРЕНКА від 19.04.2024 № 67  “Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків, в’їздів та тупиків на території Люботинської міської територіальної громади” зазначений перелік вулиць і провулків, в’їздів та тупиків, а також найменування, які пропонується їм присвоїти, визначено за пропозиціями міського голови, комісії з найменування та встановлення пам’ятних знаків.

 

Завнтажити документи: 8204_informatciyne_povidomlennya_pro_provedennya_gromad.docx [92.14 Kb] (cкачувань: 0)
8205_rozporyadzhenya_67_vid_19_04_2024_pro_provedennya_.pdf [2.7 Mb] (cкачувань: 0)




 Оголошується конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 19:48   Переглядів:12   Категорія - [Головна]
 

Оголошується конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності,

які залучені до проведення незалежної експертної оцінки комунального майна Люботинської міської територіальної громади, що підлягає приватизації



1.Балансоутримувач: Виконавчий комітет Люботинської міської ради Харківської області.
2.Назва та місцезнаходження об’єкта:
2.2. Житловий будинок, з господарськими будівлями та спорудами, зальною площею 40,90 кв.м., розташований за адресою: вул. Полтавський шлях № 89/2, м. Люботин, Харківська область.
2.3. Житловий будинок, з господарськими будівлями та спорудами, зальною площею 49,30 кв.м., розташований за адресою: вул. Злагоди № 69/13, м. Люботин, Харківська область.
2..4. Житловий будинок, з господарськими будівлями та спорудами, зальною площею 53,20 кв.м., розташований за адресою: вул. Садова № 36, м. Люботин, Харківська область.
2.5. Житловий будинок, зальною площею 66,40 кв.м., розташований за адресою: вул. Леся Курбаса № 8, м. Люботин, Харківська область.
3.Мета проведення незалежної оцінки: визначення вартості майна для приватизації.
4.Претендентам на участь у конкурсі необхідно подати такі документи:
-заяву на участь у конкурсі;
-копії установчих документів;
-копії кваліфікаційних документів оцінювачів, які працюють у штатному складі та яких буде залучено до проведення оцінки і підписання звітів про оцінку майна;
-копію сертифіката суб’єкта оціночної діяльності, виданого претенденту фондом державного майна;
-інформацію про претендента – учасника конкурсу (документ про досвід роботи оцінювача, кваліфікація та інше).
5.Конкурсні пропозиції учасників щодо вартості виконання робіт з оцінки даних об’єктів, калькуляції витрат та терміну виконання робіт подаються конкурсній комісії у запечатаних конвертах з описом підтверджуючих документів, що там містяться.
6.Конкурс відбудеться 06.05.2024 р. о 10-00 год. Документи із супровідним листом подаються до Люботинської міської ради за адресою: вул. Слобожанська, 26, кабінет №1. Останній день подання конкурсних пропозицій — 01.05.2024р.
Телефони для довідок: 741-11-63.
 
Начальник відділу з питань розвитку                                                            
інфраструктури міста та благоустрою
Ірина ЦАПЕНКО

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 08:34   Переглядів:15   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 25.04.2024 09:00:32 по 25.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин в-дЗахідний; вул.Слобожанська; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-д8 Березня б.4; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дЗахідний б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.24; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дКарачевьский б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дСлов`янський б.3; б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.8 Березня б.10; б.12; б.12М; б.14; б.16; б.18; б.18/2; б.1А, кв.1; б.1А, кв.2; б.1Г; б.1Ж; б.1К; б.1Л; б.20; б.22; б.24; б.26/1; б.28; б.2А; б.30; б.4; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Західна б.1; б.10, кв.1; б.11/7; б.11А; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17/2; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26/33; б.27; б.28; б.29; б.3; б.30; б.31; б.32/1; б.33; б.33А; б.34; б.35; б.36; б.37; б.38; б.39; б.4/1; б.40; б.41/11; б.42; б.43А; б.49; б.5; б.51; б.53; б.7; б.9/10; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Мельнична б.10; б.10А; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.28/2; б.29; б.29/2; б.3; б.30; б.30/2; б.30/3; б.31; б.32; б.33; б.35; б.37; б.4/2; б.5; б.6/2; б.7; б.8; б.9; б.9А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Озерянська б.11; б.13/47; б.14; б.16; б.16А; б.18; б.18/2; б.20/45; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Проточна б.10; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Слобожанська б.79/2; б.79А/2А; б.85; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Вороніна б.38; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Загону ’’Азов’’ б.3; б.4; б.5; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Західний б.1/8; б.13; б.19; б.2/6; б.25; б.5; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Мельничний б.3; б.4; б.6; б.6А; б.8; 

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 08:34   Переглядів:12   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 24.04.2024 09:00:58 по 24.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин, в-дІндустріальний б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дКленовий б.2; б.4; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Індустріальна б.4; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Клинова б.13; б.15; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Петрівська б.1/1; б.10; б.11; б.12; б.12А; б.13; б.14; б.15/1; б.16; б.17А; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21/1; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.28; б.29; б.3/2; б.30; б.31; б.32; б.33; б.34; б.35/1; б.36; б.37/2; б.39; б.39А; б.4/3; б.5/5; б.6/2; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Табірна б.1; б.10; б.12; б.2; б.2А; б.2Б; б.2В; б.2Г; б.2Д; б.2Е; б.3/41; б.4; б.5А; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Інтернаціональний б.2/1; б.3; б.3А; б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Володимира Захарченка б.3; б.4; б.4А; б.5; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Дубового б.3; б.4; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Петрівський б.1; б.11; б.2/4; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Світлий б.3; б.4; б.7; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Сумський б.2; б.3; 

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 08:33   Переглядів:11   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 23.04.2024 09:00:10 по 23.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин м-нСоборний; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дДепутатський б.3; б.4; б.5; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дКаховський б.3; б.4; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дСтарошкільний б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дШкільний б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Деповська б.71/1; б.75/2; б.77; б.79; б.81; б.83; б.85/1; б.87/2; б.91/20; б.93/27; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Магістральна б.24; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Слобожанська б.6/1; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Шкільна б.1; б.10; б.11/19; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.18; б.20/21; б.22; б.4; б.5; б.6; б.7/1; б.8; б.9/12; 
- Харківський р-н, м.Люботин, м-нСоборний б.1; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Бібліотечний б.10; б.13; б.15; б.16; б.16/1; б.17; б.18; б.23; б.23А; б.25; б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Старо-Шкільний б.3; б.3А; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; 

- Харківський р-н, м.Люботин, в-дЛуговий б.10; б.4; б.6; б.7; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Слобожанська б.106; б.108; б.110; б.112; б.114; б.116; б.118; б.120; б.122; б.124; б.126; б.127; б.128; б.129; б.130; б.131; б.131/1; б.132; б.134; б.135; б.136; б.137; б.139; б.141; б.143; б.151; б.153; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Лиманський б.4; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Луговий б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18/2; б.19; б.19А; б.2; б.20/1; б.21; б.22; б.23; б.2А; б.3; б.4/2; б.5; б.6; б.6/1; б.7; б.8; б.9;

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 07:42   Переглядів:13   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 22.04.2024 09:00:12 по 22.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин вул.Джерелянська; пров.Деповський; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Гастело б.1/40; б.10; б.11; б.12; б.13; б.15; б.3; б.4; б.5; б.6; б.6А; б.7; б.8; б.8А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Джерелянська б.23; б.25; б.27; б.28; б.29; б.30; б.31; б.32; б.33; б.34А; б.35; б.36; б.38; б.40; б.42/32; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Злагоди б.24; б.26; б.28; б.30/37; б.33; б.34; б.35; б.36; б.37; б.38/2; б.39; б.41; б.42; б.43; б.44; б.45А; б.46; б.47; б.48; б.49; б.51/1; б.53/2; б.55; б.57; б.59; б.60; б.61; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Робоча б.1А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Деповський б.10; б.11; б.13; б.14/7; б.15; б.2А; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 

 




 Шановні абоненти ВККУ Люботинської міської ради!
Автор: Lubotin   Додано: 18 квітня 2024   Переглядів:42   Категорія - [Головна]
 

Шановні абоненти ВККУ Люботинської міської ради!

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на приватній мережі водопостачання за адресою: вул. Ушакова, 3-б, 18.04.2024 року з 08.00 до 16.00 години (орієнтовно) буде припинено подачу води



за наступними адресами: вул. Червона, вул. Зелена, вул. Деповська, вул. Злагоди, вул. Ветеринарна, вул. Ушакова, вул. Слобожанська, вул. Шкільна, вул. Робоча, вул. Р. Тичинського, вул. Підгірна, вул. Каманіна, вул. Першотравнева, вул. К. Шульженко, вул. Б.Хмельницького, вул. Тургенєва, вул. Дружби, вул. Мюдівська, вул. Шмідта, вул. Збройних сил України, вул. Веселкова, вул. Касіча, вул. Весела, вул. Ключова, вул. М.Вербицького, вул. Данилевського, вул. Г.Хоткевича, вул. Санжарівська, вул. Громова, вул. Західна, вул. 8 Березня, вул. Молокова, вул. Гагаріна, вул. Мар’янівська,  вул. Лікарняна, вул. Мельнична, вул. Слюсарна, вул. Ціолковського, вул. Будівельна та інші прилеглі вулиці, провулки та в'їзди.

    
Просимо вибачення за тимчасові незручності.

Адміністрація ВККУ Люботинської міської ради
Телефон для довідок 7412705

 




 Соціально-вагома новина від Харківської філії ГАЗМЕРЕЖІ
Автор: Lubotin   Додано: 17 квітня 2024   Переглядів:27   Категорія - [Головна]
 

Соціально-вагома новина від Харківської філії ГАЗМЕРЕЖІ

«Газмережі» рекомендують перевіряти реквізити при здійсненні оплат



Протягом І кварталу 2024 року Харківська філія «Газмережі» отримала близько тисячі запитів від споживачів щодо відсутності оплачених коштів на їх особовому рахунку. Проведений аналіз виявив помилки у вказаних реквізитах отримувача платежу, тобто кошти за розподіл газу були перераховані клієнтами на рахунки інших організацій. Переважна більшість помилок була здійснена при самостійному оформлені споживачами шаблону платежу у застосунках банків та не проведення перевірки реквізитів отримувача в квитанціях при оплаті в касі.
Актуальні дані Харківської філії «Газмережі», яка надає послуги з розподілу газу на території Харківської області (крім міста Харків) зазначаються у друкованих та онлайн-рахунках за розподіл газу на сайті «Газмережі» https://my.grmu.com.ua/login і не змінювались з 01.07.2023.
Це реквізити:
Харківська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України»
код ЄДРПОУ 45051254
IBAN UA143518230000026039300108023 в АТ «Ощадбанк»
(для побутових споживачів)
Просимо наших клієнтів уважно перевірити реквізити у самостійно-створених шаблонах платежів та, за необхідності, переоформити шаблони, перевіряти призначення платежу при сплаті у касі.
У разі здійснення помилкових оплат, рекомендуємо звернутись до отримувача сплачених коштів із наступними документами: заявою на повернення коштів, паспортом, ІПН, квитанцією про оплату.

 




 Згадаємо полеглого Героя.
Автор: Lubotin   Додано: 17 квітня 2024   Переглядів:15   Категорія - [Головна]
 

Згадаємо полеглого Героя.

Андрій БЛІЗНЯКОВ.



   Україна бореться за свою свободу, за право українцям бути господарями на своїй землі. І сьогодні за це святе право віддають своє життя найкращі сини України, які без найменших вагань і роздумів стали на її захист і захищають рідну землю ціною власного життя. І ціна майбутньої Перемоги стає щоразу вищою.
   17 квітня 2023 року у районі населеного пункту Бахмут Донецької області від тілесних ушкоджень, несумісних із життям, отриманих в результаті обстрілу агресора, загинув командир гранатометного відділення 227-го батальйону БЛІЗНЯКОВ Андрій Семенович, 1968 р.н.
   Бойовий шлях воїна розпочався з березня 2022 року. Андрій БЛІЗНЯКОВ приєднався до лав Харківської територіальної оборони і проходив службу в 127-ій окремій бригаді Сил ТрО ЗСУ. Разом із побратимами боронив рідну Харківщину, а згодом хоробро воював на інших гарячих ділянках фронту. За мужність і вірність військовій присязі Указом Президента України №744/2022 від 31 жовтня 2022 року нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».
   Молодший сержант БЛІЗНЯКОВ Андрій Семенович за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ  ступеня (Указ Президента України 579/2023 від 12 вересня 2023 р.).
Похований на Алеї Слави цвинтаря № 18 у місті Харкові.
   Наш шлях становлення, як нації, важкий та жертовний. Пам’ятаємо всіх захисників, що мужньо протистояли ворогові і віддали своє життя заради мирного майбутнього, які для нас усіх були щитом, котрий зупиняє навалу російської нечисті.
Світла пам’ять Герою. Герої не вмирають.

 




 Оголошення переможця конкурсу з відбору суб'єктів оціночної діяльності
Автор: Lubotin   Додано: 16 квітня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна]
 

Оголошення переможця конкурсу з відбору суб'єктів оціночної діяльності,

які залучені до проведення незалежної експертної оцінки комунального майна Люботинської міської територіальної громади, що передається в оренду



16.04.2024 р. було проведено конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності, які залучені до проведення незалежної експертної оцінки комунального майна Люботинської міської територіальної громади, що передається в оренду, а саме: ігровий майданчик зі штучним покриттям та спеціальним обладнанням, загальною площею 924 кв. м., розташований за адресою: м. Люботин, вул. Шевченка, 92, (балансоутримувач — відділ освіти ЛМР ХО). 
Для участі у конкурсі документи було надано 1 учасником: ФОП Дроздом Юрієм Олександровичем.
Переможцем конкурсу визнано ФОП Дрозда Юрія Олександровича, згідно з п. 3.2 Положення про конкурсну комісію з відбору суб'єктів оціночної діяльності, затвердженого рішенням VIII сесії VI скликання Люботинської міської ради від 26.05.2011 р. №284 та відповідно до протоколу від 16.04.2024 р. №2.
 
Начальник відділу з питань розвитку                                                    
 інфраструктури міста та благоустрою
  Ірина ЦАПЕНКО

 




 Яким чином здійснюється нарахування
Автор: Lubotin   Додано: 16 квітня 2024   Переглядів:12   Категорія - [Головна]
 

Яким чином здійснюється нарахування

мінімального податкового зобов’язання фізичним особам?



Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п.п. 170.14.3 п. 170.14 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначення загального мінімального податкового зобов’язання фізичним особам здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб.

Мінімальне податкове зобов’язання обчислюється контролюючим органом на підставі даних:

Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

Державного земельного кадастру;

на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності/користування.

При обчисленні мінімального податкового зобов’язання нормативна грошова оцінка земельних ділянок застосовується контролюючими органами з урахуванням вимог, встановлених п. 271.2 ст. 271 ПКУ.

Для фізичних осіб, які відповідно до норм чинного законодавства оформили взаємовідносини щодо передачі сільськогосподарських угідь в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування, мінімальне податкове зобов’язання контролюючим органом не визначається. У такому випадку мінімальне податкове зобов’язання за такі землі сплачує орендар. 

 




 Податкова знижка
Автор: Lubotin   Додано: 16 квітня 2024   Переглядів:14   Категорія - [Головна]
 

Податкова знижка

за оренду житла внутрішньо переміщеній особі



Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що ст. 166 Податкового кодексу України (далі -  ПКУ) визначено право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування.

Відповідно до п.п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 ПКУ платник податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку.

Платник податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, має право скористатися податковою знижкою за оренду житла виключно за умови, що він та/або члени його сім’ї першого ступеня споріднення:

- не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

- не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи на податкову знижку, за наслідками 2023 року, подається до контролюючих органів до 31 грудня 2024 року (включно).

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: 16 квітня 2024   Переглядів:19   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 19.04.2024 09:00:55 по 19.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин вул.Джерелянська; пров.Деповський; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Гастело б.1/40; б.10; б.11; б.12; б.13; б.15; б.3; б.4; б.5; б.6; б.6А; б.7; б.8; б.8А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Джерелянська б.23; б.25; б.27; б.28; б.29; б.30; б.31; б.32; б.33; б.34А; б.35; б.36; б.38; б.40; б.42/32; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Злагоди б.24; б.26; б.28; б.30/37; б.33; б.34; б.35; б.36; б.37; б.38/2; б.39; б.41; б.42; б.43; б.44; б.45А; б.46; б.47; б.48; б.49; б.51/1; б.53/2; б.55; б.57; б.59; б.60; б.61; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Робоча б.1А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Деповський б.10; б.11; б.13; б.14/7; б.15; б.2А; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 

 




 Герої не вмирають!
Автор: Lubotin   Додано: 15 квітня 2024   Переглядів:24   Категорія - [Головна]
 

Герої не вмирають!

Щодня о 9:00 Виконавчий комітет міської ради разом із всією країною загальнонаціональною хвилиною мовчання вшановує пам’ять українців, військових і цивільних, які могли б ще жити, якби росія не почала цю війну. Не дамо їм бути забутими. Ніколи.


 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: 15 квітня 2024   Переглядів:15   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 16.04.2024 09:00:08 по 16.04.2024 17:00:59


- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Літня б.36; 
- Харківський р-н, смт.Манченки вул.Культури; вул.Маяковського; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Залізнична б.10; б.18; б.2; б.25; б.4; б.6; б.6А; б.8; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Коцюбинського б.1; б.10; б.12; б.14; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Культури б.1; б.10/А; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.28; б.2А; б.31; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Лесі Українки б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.17А; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.23; б.25; б.29А; б.3; б.33; б.35; б.37; б.4; б.5; б.5А; б.6; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Маяковського б.46; б.48; б.49; б.50; б.51; б.52; б.53; б.54; б.55; б.56; б.58; б.59; б.60; б.61; б.62; б.63; б.64; б.65; б.66; б.67; б.68; б.69; б.70; б.71; б.72; б.73; б.75; б.77; б.78; б.82; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Бородіна б.1; б.3; б.4; б.5; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Лесі Українки б.1; б.11; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин вул.Медвежий; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Вільшанська б.1; б.10; б.11; б.12; б.14; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.28; б.29; б.3; б.31; б.33; б.35; б.37; б.39; б.41; б.43; б.5; б.6; б.6А; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Весняна б.10; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Вишнева б.1; б.10; б.11; б.12; б.14; б.16; б.20; б.23; б.25; б.27; б.33; б.39; б.45; б.47; б.5; б.9; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Космічна б.12; б.13; б.14; б.16; б.17; б.18; б.19; б.21; б.24; б.26; б.27; б.28; б.31; б.32; б.33; б.34; б.35; б.36; б.37; б.39; б.40; б.5; б.6; б.71; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Літня б.36; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Мічуріна б.1; б.11; б.13; б.2; б.3; б.5; б.9; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Мирна б.11; б.13; б.17; б.19; б.21; б.26; б.46; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Протонівська б.1; б.10; б.12; б.16; б.18; б.20; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Степова б.1; б.13; б.17; б.18; б.20; б.22; б.25; б.27; б.28; б.29; б.31; б.33; б.35; б.39; б.9; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, вул.Чкалова б.10; б.12; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.23А; б.24; б.25; б.27; б.28; б.29; б.30; б.31; б.32; б.35; б.36; б.37; б.38; б.39; б.4; б.41; б.42; б.44; б.45; б.46; б.47; б.49; б.4А; б.51; б.53; б.54; б.56; б.58; б.6; б.60; б.6А; б.8; б.84; б.90; 
- Харківський р-н, с.Мищенки, пров.Весняний б.3; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки вул.Чайковського; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, в-дДарвіна б.5; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, в-дНабережний б.1; б.3; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, вул.Дарвіна б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.18; б.1В; б.1Г; б.2; б.20; б.22; б.3; б.4; б.5; б.5А; б.5В; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, вул.Леніна б.21; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, вул.Набережна б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.3; б.3А; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, вул.Полтавський шлях б.1; б.13; б.15; б.17; б.5; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, вул.Чайковського б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.28; б.29; б.3; б.30; б.31; б.32; б.33; б.34; б.35; б.36; б.38; б.39; б.4; б.40; б.42; б.44; б.46; б.48; б.5; б.50; б.5Г; б.5Е; б.5М; б.5П; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, пров.Набережний б.10; б.4; б.5; б.8; б.8А; 
- Харківський р-н, с.Нестеренки, пров.Чайковського б.1; б.11; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, с.Смородське сад.тов.Смородське-1; 
- Харківський р-н, сел.Ударне пров.Ударний; 
- Харківський р-н, смт.Манченки вул.Культури; вул.Маяковського; пров.Бородіна; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Бородіна б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.16; б.18; б.2; б.20; б.22; б.22А; б.24; б.3; б.4; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Дачна б.2; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Залізнична б.10; б.14; б.16; б.18; б.2; б.21; б.25; б.4; б.6; б.6А; б.8; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Затишна б.15; б.20; б.23; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Коцюбинського б.1; б.10; б.11; б.12; б.14; б.15; б.16А; б.17; б.18; б.2; б.20; б.21; б.26; б.28; б.3; б.30; б.32; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Культури б.1; б.10/А; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.28; б.2А; б.31; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Лесі Українки б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.17А; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.23; б.25; б.29А; б.3; б.33; б.35; б.37; б.4; б.5; б.5А; б.6; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Маяковського б.100; б.101; б.102; б.104; б.105; б.106; б.107; б.108; б.109; б.111; б.113; б.115; б.117; б.119; б.121; б.124; б.45; б.46; б.48; б.49; б.50; б.51; б.52; б.53; б.54; б.55; б.56; б.58; б.59; б.60; б.61; б.62; б.63; б.64; б.65; б.66; б.67; б.68; б.69; б.70; б.71; б.72; б.73; б.75; б.77; б.78; б.82; б.83; б.84; б.86; б.87; б.88; б.89; б.90; б.91; б.92; б.93; б.94; б.96; б.97; б.98; б.99; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Бородіна б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.16А; б.18; б.2; б.20; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.8А; б.9; б.9А; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Веселий б.4; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Коцюбинського б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.15А; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.22; б.24; б.26; б.28; б.2А; б.3; б.4; б.5; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Лесі Українки б.1; б.11; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; Харківський р-н, с.Мищенки; 

 




 Податкова знижка при переобладнанні транспортного засобу
Автор: Lubotin   Додано: 12 квітня 2024   Переглядів:40   Категорія - [Головна]
 

Податкова знижка при переобладнанні транспортного засобу



Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що згідно з п.п. 166.3.7 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

Копії зазначених у п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ (п.п. 166.2.2. п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 607 (із змінами), відповідно до п. 13 якого після переобладнання транспортного засобу власник або його представник обирає організацію з оцінки відповідності та подає заяву про проведення оцінювання відповідності транспортного засобу, що переобладнаний, вимогам правил, нормативів і стандартів України, а також умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження. За результатами такого оцінювання видається:

сертифікат відповідності – для переобладнаних автобусів та транспортних засобів, які переобладнані (за винятком транспортних засобів, переобладнаних для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива) суб’єктом господарювання, що має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання і свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху;

акт технічної експертизи або сертифікат відповідності – для транспортних засобів, що переобладнані в індивідуальному порядку, а також для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива.

Фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива) з метою отримання податкової знижки повинна подати документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку до 31 грудня 2024 року включно.