У неділю 31 березня Україна перейде на літній час
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 13:22   Переглядів:4   Категорія - [Головна]
 

У неділю 31 березня Україна перейде на літній час



Рівно о 3:00 (третій годині ночі) стрілки треба буде перевести на годину вперед

Перехід на літній час в Україні традиційно відбудеться в останню неділю березня. Саме тоді ми будемо переводити годинники.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України", час переводиться два рази на рік:

на літній - в останню неділю березня

на зимовий - в останню неділю жовтня

Таким чином, найближчий перехід на літній час станеться 31 березня. Рівно о 3:00 (третій годині ночі) стрілки треба буде перевести на годину вперед.

Більшість сучасних гаджетів самі справляються з цим завданням, а от застарілі пристрої і годинники зі стрілками потрібно буде переводити вручну.

 




 Шановні абоненти ВККУ
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 13:21   Переглядів:0   Категорія - [Головна, Оголошення]
 

Шановні абоненти ВККУ

Люботинської міської ради!



   У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на приватній мережі водопостачання за адресою: вул. Мар’янівська, 6/1, 28.03.2024 року з 09.30 до 13.00 години (орієнтовно) буде припинено подачу води за наступними адресами: вул. Злагоди, вул. Мар’янівська та інші прилеглі вулиці, провулки та в'їзди.
    
Просимо вибачення за тимчасові незручності.
  
Адміністрація ВККУ Люботинської міської ради

Телефон для довідок 7412705

 




 Згадаємо полеглого Героя.
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 13:20   Переглядів:4   Категорія - [Головна]
 

Згадаємо полеглого Героя.

Руслан Шимон.



Більше двох років триває повномасштабна війна в Україні, і кожен військовий, який став на захист рідної землі, є Героєм. Завдяки стійкості та мужності воїнів, Перемога обов’язково буде за нами.  Але в протистоянні з ворогом гинуть найкращі воїни – цвіт нації.

Рік тому смертю хоробрих загинув захисник Шимон Руслан Олександрович, 1989 р. н.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, у лютому 2022 року пішов добровольцем до лав ЗСУ.

 Мужньо воював у найгарячіших точках: спочатку Ізюмському, потім на Слов‘янському та Бахмутському напрямках.

Був нагороджений медаллю «За хоробрість у бою».

Руслан Шимон, вірний Військовій присязі, загинув у бою за нашу Батьківщину 28 березня 2023 року в районі прикордонного населеного пункту Уди.

Указом Президента України № 553/2023 від 03.09.2023 р. за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, солдат ШИМОН Руслан Олександрович нагороджений орденом “За мужність” ІІІ  ступеня (посмертно).

Вічна пошана та слава Герою.

Герої не вмирають.

 




 Прийшов час повертати своє!
Автор: Lubotin   Додано: Сьогодні, 13:18   Переглядів:4   Категорія - [Головна]
 

Прийшов час повертати своє!

ПРИЄДНУЙСЯ!

 

Прийшов час повертати своє!

Прийшов час повертати своє!

Прийшов час повертати своє!


 




 Хто має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів від імені платника податків?
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 14:02   Переглядів:23   Категорія - [Головна]
 

Хто має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів від імені платника податків?

Деклараційна кампанія 2024

 

Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації) визначено ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II ПКУ (п. 179.5 ст. 179 ПКУ).

Відповідно до п. 179.6 ст. 179 ПКУ обов'язок щодо заповнення та подання податкової декларації від імені платника податку покладається на таких осіб:

батьків, опікуна або піклувальника - щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) - щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником податку, який помер;

державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника податку, визначеного в установленому порядку банкрутом.

 




 Головне управління ДПС у Харківській області інформує
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 14:01   Переглядів:9   Категорія - [Головна]
 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує

Отримуйте податкову знижку



Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що у рамках кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, відповідно до ст.166 Податкового кодексу України, платники податку мають право на податкову знижку. 

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначений відповідно до п.166.3 ст.166 ПКУ:

- частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

- сума  коштів/вартість майна, перерахованих неприбутковим організаціям, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу за звітний рік;

- оплата за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти;

- страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у рамках недержавного пенсійного забезпечення;

- оплата допоміжних репродуктивних технологій; 

- оплата державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- сплата за переобладнання транспортного засобу на біопаливо; 

- сплата видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у т.ч. на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним;

- орендна плата за договором оренди житла ВПО (податкова знижка за такими витратами надається виключно за умови, що він та/або члени його сім'ї першого ступеня споріднення:

не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки не може перевищувати за календарний рік 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року;

- придбання акцій/інших корпоративних прав, емітентом яких є юридична особа -  резидент Дія Сіті, що набула такого статусу згідно з  Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", за умови що такі витрати були понесені до набуття емітентом статусу резидента Дія Сіті.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

 




 Головне управління ДПС у Харківській області нагадує
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 14:00   Переглядів:9   Категорія - [Головна]
 

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує

Здаєте майно в оренду – задекларуйте доходи

 

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам, які здають в оренду житлову чи іншу нерухомість та рухоме майно про обов’язок задекларувати отримані доходи до 01 травня 2024 року. 

Відповідно до статті 164 Податкового кодексу України декларуванню підлягають доходи, отримані від надання в оренду квартир, будинків, гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. 

Якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є орендар. Він зобов’язаний утримувати та перераховувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотка. 

Якщо житлову нерухомість орендує фізична особа, то податок на доходи фізичних осіб та військовий збір має сплачувати власник майна.

Фізичні особи, які зобов’язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня поточного року.

Громадяни можуть подати декларацію через «Електронний кабінет»  https://cabinet.tax.gov.ua/ , за наявності особистого кваліфікованого електронного підпису.  

Для зручності платників податків ДПС в особистому Електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

 




 ЦНАП інформує
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 12:17   Переглядів:9   Категорія - [Головна]
 

ЦНАП інформує

30 мільйонів разів українці використали Дія.Підпис. Кліпнули, усміхнулись — і готово

 

з Дією не треба кудись їхати, щоб створити цифровий підпис, а потім носитися з флешкою. Усе в смартфоні 24/7. Підписати важливий договір, петицію чи увійти на державний сайт за кілька кліків — легко з Дія.Підписом 

Дедалі більше людей використовують Дія.Підпис — перетнули позначку в 30 мільйонів. Дякуємо, що користуєтеся. 

 Для чого найчастіше використовують Дія.Підпис
— авторизація на сайтах, у застосунках 
— отримання послуг у Дії 
— підписання документів та петицій

 Чому це круто 
Документи, засвідчені Дія.Підписом, мають таку ж юридичну силу, як і підписані від руки. А робиться це швидко та зручно. А ще це захищено й безпечно. Підпис від руки можна підробити, а Дія.Підпис — ні.  

Створюємо продукти, які полегшують життя та бережуть ваш час. Далі — більше 

Розробка Дія.Підпису та розвиток системи електронної ідентифікації України відбуваються в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA за фінансування Європейського Союзу. Проєкти реалізує Академія електронного управління (Естонія).


 




 Оголошення ВККУ
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 12:15   Переглядів:0   Категорія - [Головна, Оголошення]
 

Оголошення ВККУ



Водопровідно-каналізаційне комунальне управління Люботинської міської ради запрошує на роботу:

Водопровідно-каналізаційне комунальне управління Люботинської міської ради запрошує на роботу:
- слюсаря аварійно-відновлювальних робіт каналізаційного господарства;
- машиніста насосних установок каналізаційного господарства;
- електромонтера з експлуатації розподільних мереж.
За більш детальною інформацією звертатися за адресою: м. Люботин, вул. Ушакова, 3А, або за телефоном: (057) 741 33 27.

 




 Герої не вмирають
Автор: Lubotin   Додано: Вчора, 12:13   Переглядів:9   Категорія - [Головна]
 

Герої не вмирають

У міській громаді болюча непоправна втрата – обороняючи Україну від московського окупанта, загинув Малюга Денис Вікторович, 1980 року народження.



 

Війна триває, і немає ціни жахливішої, як втрата людського життя. Це те найдорожче, чим жертвують наші воїни, виборюючи майбутнє України. І ніякими словами не загоїти в серці болючу рану від втрати, адже смерть найріднішої людини – це велике випробування.

У міській громаді болюча непоправна втрата – обороняючи Україну від московського окупанта, загинув Малюга Денис Вікторович, 1980 року народження.

Денис поповнив лави захисників України в листопаді 2023 року. Служив Батьківщині чесно й віддано стрільцем стрілецького відділення взводу стрілецького батальйону.

Свій останній бій Денис Малюга прийняв 17.03.2024 р. в найгарячішій точці фронту – в районі населеного пункту Синьківка, Куп’янського району Харківської області.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, який віддав своє життя на народ, за рідну землю. Відважний син України назавжди залишиться в нашій пам’яті і в наших серцях.

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в новітню історію України!

Ми не забудемо і не пробачимо!

Поховання Героя пройде сьогодні, 27 березня, о 12:00 год. на цвинтарі сел. Ударне.

 




 Шановні земляки, добровольці і патріоти
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:29   Категорія - [Головна]
 

Шановні земляки, добровольці і патріоти



Національної гвардії України, щиро вітаю вас із професійним святом!

Десять років на службі Україні, десять років самовідданої оборони свободи та суверенітету держави від російського агресора.
Від імені міської громади висловлюю слова подяки вам, нашим мужнім воїнам, які зламали загарбницькі плани ворога і стоять міцною стіною на лініях фронту, захищаючи Україну від окупаційної сили. Дякую за службу і відданість, за вашу сміливість і непохитність, за те, що не шкодуючи себе, відстоюєте наше право вільно жити на своїй рідній землі!
Низький уклін та вічна пам’ять військовослужбовцям, які віддали найдорожче – своє життя задля свободи і незалежності країни. Ці воїни завжди будуть для нас Героями.
З Днем Національної гвардії України! Разом до Перемоги!
Слава Україні! Героям Слава!

З побажанням переможного миру
міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО



 Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна]
 

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів



Головне управління ДПС Харківській області інформує

Головне управління ДПС Харківській області інформує, що відповідно до п.п. 170.6.1 п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковим агентом платника податку під час нарахування (виплати, надання) на його користь доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею чи в інші розіграші, у букмекерському парі, у парі тоталізатора, призів та виграшів у грошовій формі, одержаних за перемогу та/або участь в аматорських спортивних змаганнях, у тому числі у більярдному спорті, є особа, яка здійснює таке нарахування (виплату).

Податковим агентом - оператором лотереї у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою 18%, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею (п.п 170.6.2 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

Податкові агенти - оператори лотереї у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі - Розрахунок), подання якого передбачено п.п. «б»    п. 176.2 ст. 176 ПКУ, відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку. При цьому у Розрахунку не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього податку, а також відомості про фізичну особу - платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів, інших, ніж виграш (приз) у лотерею, здійснюється у загальному порядку, встановленому ПКУ для доходів, що остаточно оподатковуються під час їх нарахування, за ставкою 18 відсотків (п.п.170.6.3 п. 170.6 ст.170 ПКУ).

Під час нарахування (виплати) доходів у вигляді виграшів у лотерею або в інших розіграшах, які передбачають попереднє придбання платником податку права на участь у таких лотереях чи розіграшах, не беруться до уваги витрати платника податку у зв’язку з отриманням такого доходу   (п.п. 170.6.4 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

Доходи, у вигляді виграшів та призів, остаточно оподатковуються під час їх виплати за їх рахунок (п.п. 170.6.5 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

 




 Щодо новацій податкового законодавства
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:14   Категорія - [Головна]
 

Щодо новацій податкового законодавства



Верховною Радою України 23 лютого 2024 року прийнято Закон України № 3603–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства».

 

Закон набрав чинності з 16 березня 2024 року, крім деяких положень, які набирають чинності з 1 квітня, 16 червня, 1 липня, 1 серпня 2024 року, зокрема: 

- з 16 березня 2024 року набирають чинності такі зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс): 

врегулювання питання встановлення податкових пільг з плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на територіях, щодо яких прийнято рішення про обов’язкову евакуацію населення (прийняття рішення сільських, селищних, міських рад, військових адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій є обов’язковим); 

збільшення можливостей податкових органів щодо продажу через біржі майна, що перебуває у податковій заставі; 

скасування відповідальності за помилкову сплату платником податків грошового зобов’язання на інший бюджетний рахунок (за умови своєчасної сплати грошового зобов’язання до бюджету); 

не розповсюдження положень Кодексу щодо збільшення фінансового результату до оподаткування у разі безоплатної передачі на користь бюджетних установ товарів, робіт, послуг у розмірі, що перевищує 4 відс. оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, на випадки передачі нематеріальних активів суб’єктами господарювання державного сектору економіки органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать такі суб’єкти; 

доповнення переліку отримувачів благодійної допомоги, виплаченої (наданої) благодійниками, яка не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, такою категорією, як військовослужбовці (резервістів), які не мають статусу учасників бойових дій та члени сімей таких військовослужбовців (резервістів), які загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва; 

надання права платнику податків під час подання заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу заявити про бажання зареєструватись платником ПДВ, єдиного податку чи бути включеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій; 

врегулювання питання щодо затвердження норм втрат тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, тютюнової сировини та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального; 

скасування для платників мінімального податкового зобов’язання обмеження щодо строку для звернення про проведення звірки даних, який наразі становить  тридцять днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; 

- з 1 квітня 2024 року:

доповнення переліку доходів, які не включаються до загального оподаткованого доходу платника податків, вартістю незареєстрованих лікарських засобів, безоплатно наданих (переданих) на користь пацієнтів, які беруть участь у клінічних випробуваннях, програмах розширеного доступу пацієнтів до незареєстрованих лікарських засобів та/або програмах доступу суб’єктів дослідження (пацієнтів) до досліджуваного лікарського засобу після завершення клінічного випробування; 

- з 16 червня 2024 року:

надання можливості платникам податків взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції, зокрема під час розгляду матеріалів скарг та матеріалів перевірок (порядок такої взаємодії буде врегульовано відповідними нормативно-правовими актами); 

- з 1 липня 2024 року:

скорочення термінів проведення перевірок щодо визначення суми податку на додану вартість, яка підлягає бюджетному відшкодуванню; 

- з 1 серпня 2024 року:

врегулювання порядку взаємодії податкових органів та Центрального депозитарію цінних паперів і депозитарних установ, уповноважених обслуговувати рахунки власників часток товариств в обліковій системі часток товариств, в частині обміну інформацією про відкриті рахунки.

 




 Головне управління ДПС у Харківській області інформує
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:14   Категорія - [Головна]
 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує

Задекларуй прощений борг за кредитом до 1 травня 2024 року



 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. 

Одним з випадків, коли виникає обов’язок подання податкової декларації про майновий стан і доходи, є прощення (анулювання, списання) боргу кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності. Якщо банком було здійснено прощення (анулювання) основної суми боргу (кредиту) та повідомлено про це боржника, то боржник самостійно декларує такі доходи, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір – 1,5%. 

Відповідно до п.164.2 ст.164 Податкового кодексу України сума анульованого боргу вважається додатковим благом та включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. 

Декларування доходу отриманого у вигляді додаткового блага обов’язкове, якщо сума прощеного боргу перевищує 25 відсотків мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року. У 2023 році зазначена розрахункова сума складала – 1675 гривень (6700 x 25%). Сума прощеної основної суми кредиту, що не перевищує 25 відсотків мінімальної заробітної плати, та прощені відсотки не включаються до оподатковуваного доходу, у декларації їх потрібно відобразити у розділі ІІІ Декларації. 

Суму прощеної основної суми кредиту, що перевищує 25 відсотків мінімальної заробітної плати потрібно відобразити в розділі ІІ Декларації, нарахувати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5%. Термін сплати задекларованих податкових зобов’язань – до 31.07.2024 року.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи» або через мобільний застосунок «Моя податкова». Скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які ідентифіковані за особистим електронним підписом, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

 




 Головне управління ДСНС України у Харківській області інформує
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна]
 

Головне управління ДСНС України у Харківській області інформує

Не знищуй українську землю. Не грай на боці окупантів.



Це палає природа Харківщини… Проте не завжди цьому причиною є ворог. Самі люди часто стають винуватцями того, що вогонь знищує величезні простори, наносить непоправну шкоду довкіллю, вбиває флору і фауну.
Вже біля 300 пожеж в природних екосистемах трапились в нашій області від початку року. І основною причиною виникнення цих пожеж є спалювання сухої рослинності.
Ми неодноразово попереджали про надзвичайну небезпеку таких дій, особливо на деокупованих територіях. Там, де велись інтенсивні бойові дії, подібні пожежі можуть призвести до детонування боєприпасів, що не розірвались. Це пряма загроза для життя рятувальників .
Пам’ятайте. Під час дії воєнного стану в країні паліїв притягують до кримінальної відповідальності за статтею 113 «Диверсія» Кримінального Кодексу України, за якою передбачається покарання порушника у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.

 




 Українці в Дії зможуть повідомляти про пошкоджене чи знищене майно до міжнародного Реєстру збитків
Автор: Lubotin   Додано: 26 березня 2024   Переглядів:14   Категорія - [Головна]
 

Українці в Дії зможуть повідомляти про пошкоджене чи знищене майно до міжнародного Реєстру збитків



Щоб зібрати докази про всі злочини та руйнування, здійснені росією на території України, починаючи з 24 лютого 2022, минулого року під егідою Ради Європи створено міжнародний Реєстр збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

 Інформація з Реєстру дає змогу показати міжнародній спільноті обсяги та наслідки російського вторгнення, а згодом запустити механізм виплати компенсації. 

 Сьогодні Михайло Федоров та виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України, Маркіян Ключковський підписали угоду, щоб українці у кілька кліків змогли подавати заяву про відшкодування збитків, отриманих від російської агресії. Це перший кейс міжнародного обміну даними між Україною та Євросоюзом спільно з Міністерством юстиції, для якого використовуватимуть Дію. 

На першому етапі можна буде надіслати заяви про пошкоджене та знищене житлове нерухоме майно, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади, згодом цієї вимоги не буде. 

Крім того, надалі плануємо розширити послугу, щоб громадяни могли подавати через Дію заяви про шкоду життю, здоровʼю, випадки тортур та сексуальне насильство. А також додамо можливість подавати заяви про відшкодування збитків для бізнесу. 

росія відповість за всі руйнування та злочини проти України 

Сервіс у Дії та технічні вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерства цифрової трансформації та Міністерства юстиції за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS»

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: 25 березня 2024   Переглядів:25   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 28.03.2024 09:00:58 по 28.03.2024 17:00:41


- Харківський р-н, м.Люботин вул.Гавенка; вул.Громадянська; пров.Колонський; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дІвана Багряного б.3; б.4; б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дБерезівський б.1/42; б.3; б.4; б.5; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дВишневий б.10; б.11; б.13; б.15; б.17; б.2; б.2/9; б.3; б.4; б.4А; б.5; б.6/2; б.7; б.8/1; б.8/2; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дГризодубової б.1; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дГромадянський б.11; б.3; б.5; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дКолонський б.1; б.2; б.2, кв.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.6, кв.2; б.6/6; б.7; б.8; б.8, кв.1; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дКурчатова б.1; б.1/2; б.1/3; б.3; б.4, кв.1; б.4, кв.3; б.4, кв.4; б.5; б.5, кв.3; б.6; б.6А; б.7; б.7, кв.1; б.7, кв.2; б.7, кв.3; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дМатросова б.1; б.3; б.4; б.5; б.6; б.8, кв.1; б.8, кв.2; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дМереф`янський б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.3; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дПанфілова б.2; б.3; б.4; б.5; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дСлави 1 б.3; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дТихий б.3; б.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дФісака б.10; б.12; б.12А; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Івана Багряного б.1; б.10; б.12; б.14/2; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.8А; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Академіка Амосова б.1; б.10; б.11; б.12; б.14/57; б.15; б.16; б.17; б.19; б.2; б.20; б.21; б.22; б.23; б.25; б.27/44; б.3; б.39; б.4/47; б.4А; б.5; б.6; б.6/49; б.7; б.7А; б.8/51; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Вишнева б.10; б.12; б.14; б.3; б.4; б.5/1; б.6; б.7/2; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Гавенка б.11; б.12, кв.1; б.12, кв.2; б.12, кв.3; б.12, кв.4; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18, кв.1; б.18, кв.2; б.18, кв.3; б.18, кв.4; б.18А; б.2, кв.1; б.2, кв.2; б.2, кв.3; б.2, кв.4; б.21, кв.30; б.24А; б.26/45; б.27; б.3; б.33; б.37; б.37Б; б.39; б.40/1А; б.41; б.42; б.44; б.46; б.47; б.47, кв.1; б.48; б.49; б.49А; б.5; б.50; б.51; б.54; б.56; б.6, кв.1; б.6, кв.2; б.6, кв.3; б.6, кв.4; б.7; б.8; б.8, кв.1; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Героїв Афганців б.17; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Гризодубової б.12; б.13; б.14; б.14А; б.15; б.16; б.17; б.18; б.2; б.3; б.5; б.6; б.7; б.8/10; б.9/8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Громадянська б.10; б.10/13; б.11; б.12; б.14; б.15/2; б.16; б.17; б.18; б.19; б.19/1; б.20; б.22; б.24; б.24/27; б.26/28; б.28; б.2А; б.3; б.30; б.31; б.32; б.32/42; б.33/29; б.34; б.36; б.37; б.38; б.4; б.40/2; б.46; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Залізнична б.12; б.14; б.16/2; б.2; б.20; б.27; б.29; б.31; б.33; б.35; б.37; б.39; б.39А; б.4; б.41; б.43; б.45; б.47; б.47А; б.49; б.6; б.70; б.76/28; б.78/30; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Заможня б.10; б.12; б.14; б.19; б.2; б.20; б.21; б.21/7; б.3; б.32; б.4; б.4/1; б.42; б.5/2; б.6; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Матросова б.11; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18/6; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.5; б.7; б.7/14; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Мереф`янська б.1; б.10; б.11; б.12; б.13, кв.1; б.14, кв.2; б.15; б.16; б.16, кв.1; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.24А; б.25; б.25А; б.26; б.26/2; б.27; б.28; б.28А; б.29; б.29А; б.3, кв.2; б.31; б.32; б.32/23; б.33; б.34, кв.25; б.35; б.38; б.38А; б.39; б.40; б.41, кв.1; б.42, кв.31; б.42А; б.43; б.43А; б.46, кв.24; б.47; б.48; б.49; б.5; б.50; б.50/2; б.51; б.52; б.52/1; б.53; б.53А; б.54/1; б.55; б.57; б.58; б.6; б.61; б.7, кв.1; б.8; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Одеська б.6; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Свято-Миколаївська б.1; б.11; б.12; б.12Б; б.13; б.14; б.15; б.15/4; б.2; б.3; б.4; б.5; б.5, кв.5; б.5/1; б.5А; б.7, кв.1; б.7, кв.2; б.7, кв.3; б.7, кв.4; б.7А, кв.1; б.7А, кв.2; б.7А, кв.3; б.7А, кв.4; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Фісака б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.21А; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.27/1; б.28; б.29; б.3; б.30; б.31; б.32/21; б.33; б.34/24; б.36; б.38; б.4; б.40; б.43; б.46; б.48; б.5/1; б.52; б.54; б.6; б.62; б.7/2; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Чепиги б.2; б.3; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Шевченка б.19; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Вишневий б.1; б.10/1; б.11; б.12; б.13; б.14; б.16; б.3/6; б.4; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Гризодубової б.1; б.11/9; б.12; б.1А; б.1Б; б.3; б.4; б.5/10; б.6; б.7А; б.7Б; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Громадянський б.1/13; б.10/1; б.11; б.13; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; б.9/2; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Заможний б.3; б.4; б.5; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Колонський б.11; б.13; б.14; б.14/3; б.15; б.16/10; б.17; б.17, кв.1; б.17, кв.3; б.19; б.19, кв.3; б.21; б.23; б.23, кв.1; б.25/2; б.25/2, кв.1; б.3; б.5; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Матросова б.1; б.10; б.2; б.3; б.8/2; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Мереф`янський б.2/38; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Оранжерейний б.1/22; б.11; б.13; б.15; б.17; б.18; б.3; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Фісака б.10; б.10А; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15/2; б.16; б.16А; б.17; б.18; б.19; б.20; б.22А; б.3; б.5; б.6; б.6А; б.7; б.9; б.9А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Фестивальный б.2/7; б.3; б.4; б.5; 

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: 25 березня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 27.03.2024 09:00:55 по 27.03.2024 17:00:59


- Харківський р-н, с.Санжари вул.Кільцева; вул.Спортивна; вул.Травнева; 
- Харківський р-н, с.Санжари, в-дСпортивний б.10А; б.2; б.3; б.4; б.7; 
- Харківський р-н, с.Санжари, в-дТравневий б.1; б.12A; б.2; б.2А; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, с.Санжари, вул.Зернова б.12; б.13; б.15; б.18; б.1В; б.3; 
- Харківський р-н, с.Санжари, вул.Кільцева б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15А; б.16; б.17; б.18; б.18/20; б.19; б.2; б.21; б.22; б.24; б.25; б.26; б.27; б.28; б.2А; б.3; б.30; б.32; б.33; б.34; б.35; б.36; б.37; б.3А; б.4; б.43; б.44Б; б.45; б.47; б.48; б.49; б.5; б.51; б.53; б.55; б.59; б.6; б.61; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Санжари, вул.Спортивна б.101; б.103; б.105; б.107; б.109; б.111; б.113; б.115; б.117; б.119; б.121; б.123; б.125/А; б.13; б.15; б.16; б.16А; б.17; б.19; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.29; б.3; б.30; б.31; б.32; б.34; б.35; б.36; б.37; б.38; б.39; б.4; б.40; б.41; б.42; б.43/А; б.43А; б.44; б.45; б.46; б.47; б.48; б.5; б.50; б.51; б.53; б.54; б.55; б.56; б.57; б.58; б.59; б.5А; б.6; б.60; б.62; б.63; б.64; б.65; б.66; б.67; б.68; б.69; б.70; б.71; б.72; б.73; б.74; б.75; б.76; б.77; б.79; б.81; б.83; б.85; б.89; б.9; б.93; б.95; б.97; б.99; б.9А; 
- Харківський р-н, с.Санжари, вул.Травнева б.1; б.10; б.12; б.13; б.14; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.21; б.22; б.23; б.25; б.26; б.28; б.29; б.3; б.30; б.31; б.32; б.34; б.35; б.36; б.38; б.39; б.4; б.40; б.41; б.42; б.44; б.46; б.5; б.50; б.52; б.54; б.55; б.56; б.6; б.7; б.8; 
- Харківський р-н, с.Санжари, пров.Пшеничний б.1А; 
- Харківський р-н, с.Санжари, пров.Спортивний б.1; б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.2; б.20; б.21; б.22; б.24; б.26; б.28; б.3; б.30; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Санжари, пров.Травневий б.10; б.11; б.12; б.13; б.14; б.15; б.16; б.17; б.18; б.19; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.29; б.3; б.31; б.3А; б.4; б.5; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, с.Санжари, туп.Травневий б.10; б.2; б.5; 
- Харківський р-н, смт.Манченки вул.Маяковського; вул.Пушкіна; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, в-дПокровський б.1; б.10; б.2; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, в-дПушкіна б.25; б.4; б.5; б.6; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Библиотечная б.2; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Залізнична б.1; б.11; б.13; б.15; б.19А; б.3; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Мерчанська б.18; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Покровська б.1; б.10; б.11; б.11Б; б.12; б.13; б.14; б.15; б.18; б.19; б.2; б.21; б.22; б.22/А; б.23; б.24; б.24/А; б.25; б.27; б.27/А; б.28; б.29; б.3; б.30; б.31; б.31/А; б.32; б.32/А; б.33; б.33/А; б.34; б.36; б.37; б.38; б.39; б.4; б.40; б.40/А; б.42; б.44; б.48; б.5; б.50; б.6; б.7; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Полтавська б.1; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Пушкіна б.1; б.11; б.13; б.15; б.17; б.19; б.2; б.23; б.25; б.27; б.29; б.3; б.31; б.33; б.35; б.37/А; б.39; б.39А; б.4, кв.1; б.4, кв.2; б.4, кв.3; б.4, кв.4; б.4, кв.5; б.4, кв.6; б.4, кв.7; б.4, кв.8; б.41; б.43; б.45; б.5; б.6/11; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Сковороди б.1; б.10; б.11; б.13; б.15; б.17; б.18; б.2; б.2А; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; б.8А; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Торгова б.1; б.10; б.11А; б.12; б.13; б.14; б.16; б.17А; б.18; б.19; б.1А; б.2; б.20; б.21; б.22; б.23; б.24; б.25; б.26; б.27; б.28; б.28/8; б.29; б.2А; б.3; б.30; б.31; б.32; б.33; б.35; б.36; б.37; б.3А; б.4; б.41; б.43; б.4А; б.5; б.5А; б.5Б; б.6; б.6А; б.7; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Шевченка б.24; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, пров.Пушкіна б.1; б.10; б.3; б.4; б.5; б.6; б.7; б.8; Харківський р-н, смт.Манченки; 

 




 Відключення електропостачання
Автор: Lubotin   Додано: 25 березня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна, Відключення електропостачання]
 

Відключення електропостачання

з 26.03.2024 09:00:14 по 26.03.2024 17:00:59


- Харківський р-н, м.Люботин вул.Нежданової; вул.Челюскіна; 
- Харківський р-н, м.Люботин, в-дЧелюскіна б.4; б.57; б.61; б.62; б.63; б.64/2; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Крива б.2А; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Нежданової б.10; б.11; б.12; б.13; б.2; б.2/А; б.29; б.3; б.4; б.5; б.6; б.8; б.9; 
- Харківський р-н, м.Люботин, вул.Челюскіна б.45/48; б.47; б.49; б.51; б.53; б.55; б.56/1; б.56/А; б.59/А; б.60; б.61А; б.65; б.66/1; б.67; б.68; б.69; б.69/А; б.70; б.71; б.72; б.73; б.74; б.75; б.76; б.77; б.78; б.79; б.80; б.80/А; б.81; б.81/А; б.83; б.85; б.87; 
- Харківський р-н, м.Люботин, пров.Валерія Лобановського б.4; 
- Харківський р-н, смт.Манченки, вул.Сливова б.1/6; 

 




 Освітні документи тепер в Дії
Автор: Lubotin   Додано: 22 березня 2024   Переглядів:56   Категорія - [Головна]
 

Освітні документи тепер в Дії



Виїхали за кордон і забули диплом вдома? Тепер це не проблема. Одні з найочікуваніших документів завжди з вами — в Дії.

Відтепер у застосунку доступні: 

- свідоцтво про базову середню освіту
- атестат/свідоцтво про повну загальну середню освіту
- свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
- диплом кваліфікованого робітника
- диплом фахового молодшого бакалавра
- диплом молодшого спеціаліста
- диплом молодшого бакалавра
- диплом бакалавра
- диплом спеціаліста
- диплом магістра
- диплом доктора філософії
- диплом доктора мистецтва 

Оновіть Дію і документи підтягнуться в застосунок автоматично, якщо інформація про них внесена до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Інформація з додатків відображатиметься згодом. 

Продовжуємо будувати зручну цифрову державу 

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством освіти і науки за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджує естонська Академія електронного управління та  Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

 




 В екстреному випадку можна скористатись резервними номерами для виклику:
Автор: Lubotin   Додано: 22 березня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна]
 

В екстреному випадку можна скористатись резервними номерами для виклику:


 
 
ДСНС:
- (073) 027-01-12;
- (050) 113-90-01;
- (050) 113-90-02
 
Харківська міська філії «Газмереж». Виклики на аварійно-диспетчерську службу приймаються за номерами:
 
◽️(067) 500-28-99;
◽️(063) 368-36-48;
◽️(067) 406-17-62.
 
Викликати швидку:
 
◽️ (050) 040-09-34;
◽️ (050) 040-03-76;
◽️ (050) 040-05-21;
◽️ (095) 040-04-47;
◽️ (067) 540-13-52;
◽️ (067) 543-13-10;
◽️ (093) 288-23-58;
◽️ (098) 044-81-03.

 




 «Моя країна – моя відповідальність»
Автор: Lubotin   Додано: 21 березня 2024   Переглядів:42   Категорія - [Головна]
 

«Моя країна – моя відповідальність»



Триває всеукраїнський конкурс для школярів та студентів України

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/126093

 

Всеукраїнський конкурс для школярів та студентів України «Моя країна – моя відповідальність» проводиться за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України.

Мета конкурсу: допомогти у формуванні національної свідомості серед молодих людей України.

Учасник гранту має змогу отримати стипендію у розмірі 20 000 гривень. Для цього необхідно написати конкурсу роботу згідно з умовами та тематикою зазначеною на сторінці гранту. 

Звертайте увагу на усі умови, щоб Ваша робота була ухвалена суддівською колегією та мала шанси стати найкращою серед інших. Рекомендуємо використовувати власний життєвий досвід та писати особисті щирі думки. Усю необхідну інформацію на сторінці гранту читайте тут.

 




 Щодо Довідки про відсутність податкового боргу
Автор: Lubotin   Додано: 21 березня 2024   Переглядів:17   Категорія - [Головна]
 

Щодо Довідки про відсутність податкового боргу

Управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Харківській області повідомляє наступне.



Довідка про відсутність податкового боргу видається на підставі Наказу Міністерства фінансів України  від 03.09.2018 №733 «Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи» (далі – Наказ 733).

Невідповідність поданої Заяви встановленій законодавством формі або вимогам щодо її заповнення може бути причиною неприйняття такої Заяви.

Для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (додаток 2 Наказу 733).

Довідка надається платнику безоплатно.

Заява подається платником (на його вибір):

у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо Заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі - уповноважений орган);

в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги".

Заява, для отримання довідки про відсутність заборгованості,складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єктів до якого буде подано Довідку.

Заяви повинні бути заповнені з правильним зазначенням усіх реквізитів нормативно-правових актів за уніфікованими шаблонами відображення, необхідними для їх ідентифікації:

вид нормативного документа: Закон України, Постанова КМУ, наказ міністерства, постанова Правління НБУ і т.д.;

порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-«, «/»);

дату прийняття, оформлення словесно-цифровим або цифровим способом (25 грудня 2015 року або 25.12.2015).

В п.4 форми Заяви зазначається найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації) до якого буде подана Довідка згідно ст.90 Цивільного кодексу України.

 




 Конкурс з формування Єдиного реєстру суб’єктів господарювання
Автор: Lubotin   Додано: 21 березня 2024   Переглядів:19   Категорія - [Головна]
 

Конкурс з формування Єдиного реєстру суб’єктів господарювання,

які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави на 2024 рік



Головне управління ДПС у Харківській області проводить конкурс  з формування Єдиного реєстру суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить  у власність держави на 2024 рік.

До Єдиного реєстру включаються суб’єкти господарювання незалежно від форми власності, що є юридичними особами та платниками податку на додану вартість здійснюють реалізацію майна шляхом проведення біржових торгів (аукціонів) або через роздрібну торгівельну мережу.

Для участі в конкурсі суб’єкти господарювання (юридичні особи платники податку на додану вартість) подають такі документи:

- заяву про включення до Єдиного реєстру із зазначенням вартості власного капіталу, кількість працівників, наявність офіційної сторінки або електронної адреси в мережі Інтернет;

- копію установчого документа, засвідчену суб’єктом господарювання;

- копію ліцензії на право здійснення окремих видів господарської діяльності (за наявністю);

- довідку про власні складські приміщення або копію договору оренди складських приміщень у тому регіоні, де подається заява;

- копію документів, які підтверджують можливість проведення біржових торгів (свідоцтво про реєстрацію (акредитацію) члена біржі, власника біржового місця, брокерської контори);

- баланс або фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва та звіт про фінансові результати за останній звітний період, що передує даті подачі документів.

  Документи для  участі  у  конкурсі приймаються протягом року. 

  Засідання комісії відбудеться по мірі надходжень заявок,  за адресою: вул. Пушкінська (вул.Сковороди), буд. 46, м. Харків, 61166. 

 Довідки за телефонами: (057)702-85-57.