Веб-портал міста Люботин » Головна » За два місяці заборгованість мешканців Харківщини за газ зросла на 25%

 За два місяці заборгованість мешканців Харківщини за газ зросла на 25%
Автор: Chekardina   Додано:28 березня 2018   Переглядів:555   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

За два місяці заборгованість мешканців Харківщини за газ зросла на 25%


З початку року заборгованість мешканців Харкова та області за спожитий природний газ зросла на 400 млн грн.та станом на 1 березня сягнула 2 млрд грн.

 

При сплаті за газ понад 80% коштів отримує оптовий постачальник газу – НАК «Нафтогаз України». Для забезпечення стабільних поставок газу в регіон та своєчасних розрахунків з «Нафтогазом України», компанія ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вимушена вдаватись до таких заходів, як припинення газопостачання боржникам та стягнення заборгованості в судовому порядку. Нині на Харківщині відключеними від газопостачання залишається близько 10 тис. домоволодінь. Якщо після відключення споживач не розраховується за спожитий газ, подається позов до суду. В окремих випадках, проводиться примусове стягнення заборгованості державними виконавчими службами.

 

Стягнення боргів за газ через суд із залучанням державної виконавчої служби - це заходи, які ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вимушений застосовувати до злісних неплатників. «Всім малозабезпеченим родинам ми завжди рекомендуємо оформити субсидію. Якщо все ж таки виник борг, є можливість укласти договір реструктуризації і оплачувати його частинами. Тому отримавши повідомлення про заборгованість, радимо нашим клієнтам не зволікати, визначити більш сприятливий для себе спосіб розрахунку і не накопичувати борги», - зазначила начальник відділу розрахунків за газ ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

 

На Харківщині державну допомогу – субсидію на оплату за спожитий газ отримують майже 490 тис. родин. Це 51 % загальної кількості домоволодінь регіону. Більшу частину вартості газу таким родинам, у вигляді субсидії, допомагає оплачувати держава.

 

Саме тому, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» рекомендує споживачам, які не мають можливості самостійно сплачувати за паливо, звертатись в управління соціального захисту для оформлення державних допомог, уникати накопичення боргів, подальшого відключення газу та позовів до суду.

 

 

 

Довідка: ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. м. Харків) з 01 липня 2015р. Підприємство обслуговує більше 960 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів.