Веб-портал міста Люботин » Головна » Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці

 Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці
Автор: Chekardina   Додано:2 квітня 2018   Переглядів:653   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці


На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги.

Це свято відзначається в День народження великого датського казкаря Г. Х. Андерсена (1805-1875). Основа свята - популяризація дитячої книги та читання, яке підкреслює величезне значення книги у духовному й інтелектуальному розвитку нових поколінь .

З нагоди свята у Люботинській центральній  дитячій бібліотеці для дітей організовано цикл літературних поличок ("Книга - друг назавжди", "Завжди було і буде вічно: дитина з книжкою в руці"), на яких представлені твори сучасних дитячих українських та зарубіжних письменників. Окрема поличка, "Моя улюблена казка", присвячена творчості Г. Х. Андерсена.

Любі друзі !

Якщо ви хочете бути успішними, жити в процвітаючій країні - читайте книги! Адже саме книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.

Книга - це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Світ змінюється на краще, коли ми читаємо.

 

Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці