Веб-портал міста Люботин » Головна » 7 квітня – Всесвітній день здоров’я

 7 квітня – Всесвітній день здоров’я
Автор: Chekardina   Додано:4 квітня 2018   Переглядів:851   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

 

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я, мета якого – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження. Дата святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочена до дня створення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), коли 7 квітня 1948 року було прийнято статут цієї організації.

Головним управлінням статистики у Харківській області у жовтні 2017 року було проведено вибіркове опитування домогосподарств, які брали участь в обстеженні умов життя щодо стану їх здоров’я.

За результатами дослідження стан здоров’я як "задовільний" оцінило 55,1% населення області, "добрий" – кожен третій, "поганий" – кожен десятий.

За підсумками опитування, серед населення Харківської області, які мали хронічні (6 місяців і більше) захворювання або проблеми зі здоров’ям, найбільш розповсюдженими залишаються гіпертонія та серцеві захворювання – 44,2% та 30,7% відповідно.

Впродовж 2017 року за медичною допомогою до поліклініки (крім стоматолога) звернулося 73,5% населення області, стоматолога у державній медичній установі – 32,7%, сімейного лікаря у поліклініці – 28,4%, приватного стоматолога – 2,7%. Швидкої медичної допомоги потребували 4,5% населення Харківщини.

Програма опитування передбачала вивчення питання щодо народжуваності дітей жінками у віці 15 років і старше. В області чисельність таких жінок склала 1,3 млн. осіб. За своє життя 87,2% жінок відповідного віку народжували дітей. Одну дитину народили 51,0% матерів, двох дітей – 45,9%, трьох і більше дітей – 3,1%.

У 2017 році кількість народжених в області склала 21,6 тис. немовлят, що на 9,9% менше, ніж у 2016 році.

Тема проведення Всесвітнього дня здоров’я у 2018 році – "Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди", а гасло – "Здоров’я для всіх".

На кінець 2016 р. в Харківській області налічувалося 122 лікарняних заклади, в яких обліковувались 23,1 тис. ліжок, та 718 лікарських амбулаторно-поліклінічних закладів з плановою ємністю 69,2 тис. відвідувань за зміну. Загальна кількість лікарів усіх спеціальностей (без зубних лікарів) складала 15,7 тис. осіб, кількість середнього медичного персоналу – 23,8 тис. осіб.

Середньооблікова кількість штатних працівників у сфері охорони здоров’я у січні–лютому 2018 р. становила 57,0 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника галузі – 5001 грн, що на 18,2% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Рівень здоров’я населення країни значно впливає на процеси і результати її соціально-економічного, демографічного, культурного розвитку, а також є важливим соціальним критерієм ступеня розвитку та добробуту суспільства.

Працівники державної статистики Харківщини бажають усім міцного здоров’я, високої працездатності, гарного настрою та упевненості в собі!

 

Заступник начальника Головного

Управління статистики у Харківській області 

                                                    І.Г.Наумов

 

7 квітня – Всесвітній день здоров’я