Веб-портал міста Люботин » Головна » До уваги потерпілих від нещасних випадків на виробництві та осіб, які мають професійне захворювання!

 До уваги потерпілих від нещасних випадків на виробництві та осіб, які мають професійне захворювання!
Автор: Svetlana   Додано:10 квітня 2018   Переглядів:489   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До уваги потерпілих від нещасних випадків на виробництві

та осіб, які мають професійне захворювання!

 

Харківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області інформує

 

У березні поточного року Фондом соціального страхування України здійснюється перерахунок страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат встановлено у розмірі 1,2.

Перерахунок здійснюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей».

На обліку в Харківському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області (далі – Харківське відділення) перебуває 685 потерпілих та членів їх сімей. Збільшений розмір страхової виплати з урахуванням проведеного перерахування потерпілі та члени їх сімей отримають у квітні 2018 року.

При цьому, якщо відкоригований розмір середньої заробітної плати потерпілого є меншим, ніж мінімальна заробітна плата, встановлена станом на 01 січня 2017 року, розрахунок суми страхових виплат буде здійснено, виходячи з розміру 3200 грн з урахуванням ступеня втрати професійної працездатності.

Крім того, повідомляємо, що у січні 2018 року Фондом було проведено осучаснення страхових виплат потерпілим та членам їх сімей, які перебувають на обліку і в яких право на страхові виплати настало до 01 березня 2011 року.

Упродовж 2017 року Харківським відділенням було проведено страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей на суму 18667,4 тис. гривень.

Також нагадуємо, що Фонд соціального страхування України фінансує витрати на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення, протезування, медичну реабілітацію, санаторно-курортне лікування тощо, якщо потребу в них визначено висновками медико-соціальної експертної комісії.

У разі виникнення питань та з метою отримання додаткової інформації необхідно звертатися за адресою: м. Харків, пров. Сімферопольський, 6, оф. 104А, або за телефонами: (057) 763-16-19, (057) 763-16-20, (057) 763-16-21.

 

Харківське відділення

управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування

України в Харківській області