Веб-портал міста Люботин » Головна » Виставка цікавої університетської науки

 Виставка цікавої університетської науки
Автор: Svetlana   Додано:24 квітня 2018   Переглядів:486   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

24.04.2018 року на пришкільному майданчику Люботинської гімназії  № 1 було презентовано «Виставку цікавої університетської науки» - пересувну виставку, спрямовану на краще засвоєння шкільного матеріалу, демонстрацію законів природи і різноманітних явищ.  

Директор навчального центру «ЛандауЦентр» Круглова В.В. та представники філологічного факультету, факультетів радіофізики та комп’ютерних наук Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна створили цікаве дійство для дітей закладів загальної середньої освіти міста. В роботі виставки взяли участь близько 500 учнів та педагогічних працівників закладів освіти міста.

Учням у інтерактивній формі було продемонстровано різноманітні наукові досліди, експерименти та цікаве пізнавальне обладнання. Представники університету вразили школярів цікавою розповіддю «Мікроби як люди», демонстрацією роботи 3-D принтера, моделюванням оптичних явищ в лабораторних умовах, фізичних дослідів (холодна пара, плазма, вплив світла на систему кровообігу людини), роботою повітряної гармати. 

Виставка цікавої університетської науки

Студенти філологічного факультету долучили відвідувачів виставки до інтерактивних вправ з добору запозичених слів в українській мові, розгадування ребусів і кросвордів. Учні намагались відгадати українські фразеологізми за картинками, переможці змагань отримали солодкі призи.

Інтерактивна форма роботи такої виставки дала можливість зацікавити більше дітей наукою, спонукати їх до наукового пізнання.

Відділ освіти Люботинської міської ради висловлює щиру подяку директору НЦ «ЛандауЦентр» Кругловій В.В. та представникам Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за постійну увагу до закладів загальної середньої освіти нашого міста, корисний та цікавий досвід, яскраві та неймовірні емоції ! Наші учні отримали неймовірне задоволення від спілкування, мали змогу самостійно долучитися до практичних занять цікавих, складних наук. Саме завдяки таким заходам діти мають можливість сприймати навчання як неймовірну пригоду та  самим стати учасниками цих пригод.

 

   Заступник начальника Сітченко В.М.