Веб-портал міста Люботин » Головна » Звернення міського голови до Дня Чорнобильської трагедії

 Звернення міського голови до Дня Чорнобильської трагедії
Автор: Chekardina   Додано:26 квітня 2018   Переглядів:650   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Звернення міського голови до Дня Чорнобильської трагедії

 

     Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

     ЇЇ наслідки мали планетарні масштаби: непридатні до проживання величезні території, забруднення  водних джерел, десятки тисяч громадян – вимушених переселенців, які більше ніколи не повернуться у власні домівки…

     Велика трагедія стала  символом безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

     Ми глибоко вдячні Вам, шановні учасники ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, за героїзм, самовідданість та мужність, проявлену  в тих екстремальних обставинах.

     Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом

     Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців, які вирушили назустріч невідомій небезпеці. Ваш подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

    Низький Вам уклін, шановні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС!

    Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

    Міцного здоров’я Вам, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

 

З повагою,

міський голова  Л.І.Лазуренко