Веб-портал міста Люботин » Головна » Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи

 Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи
Автор: Chekardina   Додано:26 квітня 2018   Переглядів:649   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

 

     26 квітня 1986 року сталася найбільша катастрофа техногенного характеру в історії  – аварія на Чорнобильській АЕС.

Це була трагедія не тільки для України, але й для всього людства. Найбільшому радіоактивному забрудненню піддались області України, Білорусі, Росії, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей. Вона  прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутнє дітей, змінила середовище їхнього проживання і навіть психологію. 

Кожного року в цей сумний день в містах і селах вшановують пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. У міському парку біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи зібралися ліквідатори аварії, представники підприємств та установ, мешканці міста, учні шкіл.

Із словами вдячності героям, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди, звернувся міський голова Леонід Лазуренко. Він підкреслив, що в той далекий трагічний день між техногенною стихією та усім людством стали у двобій герої-пожежники. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях. Також за активну громадську позицію та значний особистий внесок у забезпечення діяльності Люботинського товариства інвалідів «Союз Чорнобиль України» Грамотою виконавчого комітету Люботинської міської ради Леонід Лазуренко нагородив Семенова Сергія Павловича та Подякою  – Загоруйко Тетяну Михайлівну і Біду Юрія Тимофійовича.

Депутат Харківської обласної ради, директор регіональної філії «Південна залізниця» Микола Уманець, звертаючись до учасників мітингу, висловив шану і найщиріші слова вдячності за мужність, героїзм, самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків аварії та глибоку вдячність і повагу  тим, хто продовжує свій життєвий шлях.

Голова Ради ГО Люботинське товариство інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Глущенко згадував про той страшний період у житті країни,  світу та про своїх друзів, на долю яких випало страшне лихо і велика відповідальність – бути ліквідаторами техногенної аварії.

Від імені громадської організації Глущенко М.В. вручив Подяки міському голові Л.І. Лазуренку та депутату обласної ради М.Г. Уманцю за всебічну підтримку і допомогу в діяльності організації.

Учні ЗОШ № 4 розповіли про подвиг пожежників-ліквідаторів аварії, 
яким вдалося врятувати нас від справді серйозної катастрофи – сильного водневого вибуху, який міг стати наступним етапом трагедії вселенського масштабу.

Учасники заходу вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання  та урочистим покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

 

Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи

 

Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи

 

Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи

 

Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи

 

Мітинг-реквієм до Дня Чорнобильської катастрофи