Веб-портал міста Люботин » Головна » Протягом п’яти років ПАТ «Харківгаз» інвестувало в модернізацію мереж області 30 млн. гривень

 Протягом п’яти років ПАТ «Харківгаз» інвестувало в модернізацію мереж області 30 млн. гривень
Автор: Chekardina   Додано:26 квітня 2018   Переглядів:508   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Протягом п’яти років ПАТ «Харківгаз» інвестувало в модернізацію мереж області 30 млн. гривень 

 

Протягом 2013-2017 років ПАТ «Харківгаз» інвестувало в модернізацію газопроводів області понад 30 млн. гривень. Модернізація, ремонти, обслуговування, ліквідація витоків газу на газопроводах  Харківщини здійснюється виключно за рахунок тарифу на розподіл ПАТ «Харківгаз».

 

За останні п’ять років ПАТ «Харківгаз» було спрямовано понад 11 млн. гривень на заміну аварійних ділянок газопроводів. Ще 10,5 млн. гривень були спрямовані на заміну та модернізацію регуляторних пунктів, майже 10 млн. гривень на захист розподільної системи від корозії.

У своїй роботі компанія використовує сучасні методи та технології, матеріали і обладнання – наприклад прокладка труб з полімерних матеріалів. За рахунок відсутності ізоляційних робіт, скорочення обсягів зварювальних та монтажних робіт, вартість будівництва поліетиленових газопроводів на 15-20% менша ніж сталевих. Одночасно застосування поліетиленових труб вдвічі збільшує термін експлуатації мереж та підвищує рівень надійності системи.

«Держава не виділяє кошти на забезпечення безаварійної роботи газових мереж. ПАТ «Харківгаз» може профінансувати витрати, коли вони закладені в тариф. Якщо компанії необхідно фінансувати модернізацію газопроводів і при цьому оплачувати за використання державних труб, ці подвійні витрати будуть покладені на плечі споживачів газу», - зазначила комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Ірина Лістова.

48,6% газопроводів, якими природний газ доставляється споживачам Харківщини є державною власністю, але роботи по їх обслуговуванню та ремонтам виконуються за рахунок тарифу ПАТ «Харківгаз». Найбільшою категорією платників тарифу в області є населення.

Не зважаючи на низьку проблем в розподільній галузі, протягом останніх років ПАТ «Харківгаз» вдалось забезпечити проходження опалювального сезону в області зі справними мережами, без тривалих зупинок газопостачання в домівки споживачів. Для підвищення рівня надійності розподільної системи, компанією розроблено план розвитку мереж, який ПАТ «Харківгаз» планує поетапно втілювати до 2027 року.