Веб-портал міста Люботин » Головна » Бібліотечні заходи до Дня Перемоги «Ми пам’ятаємо»

 Бібліотечні заходи до Дня Перемоги «Ми пам’ятаємо»
Автор: Chekardina   Додано:7 травня 2018   Переглядів:1213   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Бібліотечні заходи до  Дня Перемоги «Ми пам’ятаємо»


    У рамках відзначення у 2018 році 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 73-ї річниці завершення Другої світової війни Люботинська центральна бібліотека   проводе з 3 травня по 10 включно  цикл заходів «Ми пам’ятаємо» та всі бібліотеки філії  приєдналися  до участі в його реалізації.


  В центральній бібліотеці  проводиться тиждень патріотичної літератури. Для всіх охочих експонуються книжкові виставки – пам'ять: «І пам'ять про війну нам книга оживляє», «Живе в народі пам'ять вічна». Для учнівської молоді були проведені історичні  відео-хвилини  «З пам’яттю у серці». Адже День Перемоги - свято особливе. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. На заході прозвучали музичні композиції,  та відео – презентація.


   Люботинська центральна дитяча бібліотека 5 травня  провела конкурс віршів «Прочитайте про героїв, про відвагу їхню на війні», представила для всіх користувачів  книжково - ілюстративну виставку «Земний уклін Вам, визволителі». Прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів допомагають сучасному поколінню усвідомити велич подвигу у Другій Світовій війні і сприяють виховати патріотичний дух та любов до рідної землі, збереження пам’яті про героїчний подвиг українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Водянська бібліотека – філія №1 оформила для користувачів книжково-ілюстративну виставку «Полум’я болі у пам’яті нащадків».


Гиївська бібліотека –філія №2 провела урок мужності «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні». Учасники заходу  прослухали  розповідь  про  страшні  роки  Другої Світової  війни,  мужність  нашого  народу, довгоочікуваний  День Перемоги, героїв Другої Світової війни  –  наших земляків.


 Головним   завданням бібліотек сьогодні є активізація проведення масових заходів патріотичного спрямування серед дітей різних вікових груп, популяризація літератури та залучення дітей до читання кращих художніх творів про Другу світову війну (1939–1945 роки). Ушанувати пам'ять тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, показати всю жорстокість, з якою був знищений наш народ, формувати патріотичні почуття гордості за старше покоління, сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.


Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

                                                                            Директор ЦБС

    О.В.  Алісова 

 

 

Бібліотечні заходи до  Дня Перемоги «Ми пам’ятаємо»

 

 

 

Бібліотечні заходи до  Дня Перемоги «Ми пам’ятаємо»