Веб-портал міста Люботин » Головна » Обговорено питання про створення ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у гімназії №1

 Обговорено питання про створення ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у гімназії №1
Автор: Chekardina   Додано:7 травня 2018   Переглядів:784   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

4 травня відбулася робоча зустріч міського голови Леоніда Лазуренка, заступника міського голови Вячеслава Рубана, начальника відділу освіти Валерія Стрільця  із радником голови обласної державної адміністрації Аллою Ройтблат, на якій було обговорено питання про створення ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у гімназії №1.

У ході зустрічі Алла Ройтблат наголосила на актуальності створення ресурсної кімнати у місті, так як у вересні 2017 р. голова ХОДА Юлія Світлична та Марина Порошенко підписали меморандум про співпрацю між обласною держадміністрацією та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка» щодо розвитку інклюзивної освіти в Україні.

За рахунок коштів обласного бюджету для м. Люботина вже виділена сума 140 000 грн.на  створення ресурсної кімнати у закладах загальної середньої освіти.        

Для інформації: ресурсна кімната – це додатковий інструмент для адаптації психологічного та фізичного здоров’я дітей з особливими освітніми потребами. Заняття у ній сприятимуть покращенню емоційного стану дітей, активізації мозкової діяльності, зниженню у них тривожності, агресії, нервового збудження, прискоренню адаптації та корекції ігрової діяльності. 

Вона містить навчальну, соціально-побутову, ігрову зони та зону відпочинку.

У побутовій зоні діти можуть розвивати найпростіші життєві навички, навчатимуться обслуговувати себе, наприклад, готувати їжу, прибирати кімнату, зашивати одяг.

Другу зону – інтерактивну, буде обладнано інтерактивною дошкою. Тут проходитимуть заняття та творчі уроки,  як індивідуальні, так і в групах. У зоні знаходитимуться пересувні столи, які можна переставляти залежно від форми заняття.

Третя зона – релаксаційна. У ній будуть розміщені м’які меблі, спеціальні килими, на яких можна масажувати стопи, також конструктори, розвивальні іграшки.

Ресурсні  кімнати та інклюзивно-ресурсні центри будуть створюватися в усіх навчальних закладах області.

Радник міського голови

Л. Куденко

 

Обговорено питання про створення ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у гімназії №1