Веб-портал міста Люботин » Головна » Користь і переваги дитячих таборів влітку

 Користь і переваги дитячих таборів влітку
Автор: Svetlana   Додано:13 червня 2018   Переглядів:475   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Користь і переваги дитячих таборів влітку

 

  Закінчився навчальний рік і дуже багато дітей залишається без нагляду батьків протягом робочого дня. Не всі батьки мають змогу взяти тривалі відпустки, щоб бути з дитиною. Також не всі мають бабусь та дідусів, з якими діти могли б провести літні канікули. Для того, щоб дитина з користю для власного здоров’я провела літо, їй треба запропонувати веселу та цікаву альтернативу вулиці та телевізору. Саме для такого щороку організовується багато різноманітних літніх таборів. Для роботи в дитячих  таборах підбираються відповідальні та креативні наставники.  Адаптація серед нових людей, подолання труднощів, підготовка до різноманітних конкурсів та випробовувань – це незабутній та більш ніж корисний досвід для вашої дитини. В умовах табору всі перебувають у рівних умовах, а це дає можливість вашій дитині максимально себе проявити.  Це виробляє самостійність та навички життя без постійного контролю батьків.  Дитина з табору  завжди повертається з новими враженнями. А дружба, яка починається в таких місцях, дуже часто залишається на все життя.

  Оскільки будь-який табір завжди живе за своїм суворим розпорядком, кожна хвилина часу дитини буде розписана: сон, харчування, зарядка, прибирання, заняття, ігри, дискотеки і т.д. А якщо це, наприклад, повноцінна літня зміна, то 21 день досить для того, щоб виробити хороші звички, які можна буде потім підтримувати вдома. Наприклад, засинати і прокидатися, правильно харчуватися в потрібний час, робити зарядку, займатися спортом та ін.

  В таборі немає ні мами, ні бабусі, які зав'яжуть шнурки на черевиках, - усе потрібно робити самому. Прибирання ліжка, прання речей, порядок у шафці - той мінімум навичок самообслуговування, який доведеться освоїти. Отримуючи свободу від батьків на час зміни, діти набувають відповідальності, в тому числі, за свої вчинки і слова.

  Розлука з дитиною на час табірної зміни – цілком виправданий захід для батьків, які піклуються про розвиток дитини і його самостійності. Адже діти отримують цікавий і різносторонній відпочинок. Сумніви мам і тат відправляти дітей до літніх таборів розвіюються, коли бачать задоволені обличчя дітей після поїздки. Табір – це особливі спогади, досвід, позитивні емоції!

 

Начальник Люботинського міського відділу

Головного управління Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.