Веб-портал міста Люботин » Головна » Здорове харчування дітей!

 Здорове харчування дітей!
Автор: Svetlana   Додано:23 липня 2018   Переглядів:1484   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Здорове харчування дітей!

  Організація якісного і доступного харчування в загальноосвітніх навчальних закладах на сьогодні є важливою соціальною програмою. Повноцінне, збалансоване харчування є однією з умов нормального функціонування дитячого організму. Раціональне харчування зумовлює належний розвиток усіх життєвоважливих органів і систем, сприяє зміцненню захисних функцій організму. Якість харчування опосередковано і безпосередньо впливає на якість засвоєння школярем навчального матеріалу. Період від 6 до 18 років, коли дитина проводить більше часу в школі, характеризується підвищеним розумовим і фізичним навантаженням. Тому збереженню здоров’я дитячого організму та його гармонійному розвитку сприятиме забезпечення підростаючого покоління повноцінним і збалансованим харчуванням і дотримання у шкільних їдальнях сучасних вимог якості та безпеки харчових продуктів. Для підтримання здоров’я учнів, необхідно дотримуватись трьох принципів здорового харчування:

1.Помірність – калорійність раціону не перевищує енергетичних витрат організму.

2. Різноманітність – споживання усіх основних груп харчових продуктів: хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби.

3. Збалансованість – правильне співвідношення груп харчових продуктів.

  Вас цікавить питання, як навчити дитину їсти правильно? Тоді спробуйте організувати здорове харчування для дітей разом з самою дитиною. Намагайтеся щодня пояснювати, що для того, щоб бути здоровим і сильним, потрібно їсти їжу, яка приносить користь організму і володіє багатьма поживними властивостями. Перетворіть правильне харчування для дітей в гру. Наприклад, вирушаючи разом з дитиною в супермаркет, запропонуйте їй самостійно наповнити кошик корисними продуктами. Одночасно пояснюйте, чому яблука корисніше печива, чому від морквини дітки швидше ростуть і т.д. У такій ігровій формі дитина швидше зрозуміє, як правильно харчуватися. Розмовляючи з дитиною про правильне харчування для молодших школярів, ні в якому разі не перетворюйте розмову в лекцію. Пам’ятайте: найкраще діти сприймають інформацію в ігровій, цікавій формі.

Начальник Люботинського

міського  відділу Головного

управління Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.