Веб-портал міста Люботин » Головна » Засідання робочої групи

 Засідання робочої групи
Автор: Svetlana   Додано:27 липня 2018   Переглядів:629   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

  У приміщенні ради під головуванням міського голови Леоніда Лазуренка та за участі представників Служби автомобільних доріг у Харківській області, проектувальників ТОВ «ІНСТИТУТ ПРОЕКТУВАННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ ТРАНСПОРТУ» пройшло засідання робочої групи із організації обговорення основних проектних рішень об’єкту «Реконструкція автомобільної дороги державного значення  М-03 Київ-Харків-Довжанський (на Ростов на Дону) на ділянці км 452+040-461+540, Харківська область).

  Учасники розглянули проектні пропозиції щодо облаштування в’їзду із траси державного значення Харків-Київ до м. Люботин.

  На сьогоднішній день параметри траси відповідають нормам для автомобільних доріг IІ категорії. Інтенсивність руху на теперішній час, в залежності від ділянки, складає 10610 –15080 автомобілів на добу. У зв’язку з очікуваним зростанням перевезень пасажирів та вантажопотоків інтенсивність руху до 2038 року зросте до 22470 –30580 авт./добу.

  У відповідності до затвердженого постановою Кабінету Міністрів України техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільної дороги за напрямком Київ–Харків– Дебальцеве–Ізварене (М-03, М-04) ділянка автомобільної дороги 452+040 – км 461+540 підпадає під реконструкцію, тобто переведення з IІ категорії (2 смуги руху) в I категорію (4 смуги руху), що значно збільшить пропускну у провізну здатність та підвищить безпеку дорожнього руху. 

Засідання робочої групи

  При попередньому обговоренні проектувальниками були запропоновані проектні рішення:

- влаштування проїзду для транспорту в с. Манченки та с. Коваленки. Проїзд буде влаштований під шляхопроводом через залізницю з проїздом вздовж колії;

- влаштування місцевих проїздів в с. Нестеренки та м. Люботин;

- влаштування автобусних зупинок, пішохідних переходів в одному рівні та в різних рівнях (перехід над автомобільної дорогою з влаштуванням пандусів для доступу інвалідів та маломобільних груп населення);

- влаштування транспортних розв’язок в одному рівні;

- влаштування транспортної розв’язки в різних рівнях в м. Люботин (перший заїзд з м. Харкова);

- влаштування пішохідних доріжок;

- влаштування шумозахисних екранів (влаштування шумозахисних екранів передбачено в місцях незначної відстані житлової забудови до автомобільної дороги).

  Після розгляду та обговорення запропонованих проектних рішень були висловлені пропозиції з боку учасників робочої групи, які будуть включені до робочого проекту з реконструкції автомобільної дороги державного значення М-03 Київ–Харків–Довжанський на ділянці км 452+040 – км 461+540 та надані на громадське обговорення.

 

Радник міського голови

Лідія Куденко