Веб-портал міста Люботин » Головна » В Харківській області 5 тис. боржників ризикують залишитись без газу

 В Харківській області 5 тис. боржників ризикують залишитись без газу
Автор: Svetlana   Додано:7 серпня 2018   Переглядів:448   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

В Харківській області 5 тис. боржників ризикують залишитись без газу

   ПАТ «Харківгаз» отримано повідомлення від постачальника про необхідність припинити подачу газу 5 тис. боржникам. Це споживачі, які проігнорували повідомлення щодо оплати боргу, попередження про відключення газу за борги.

За даними постачальника, загальна заборгованість мешканців Харківської області за спожитий газ є надвисокою - це 1,2 млрд. гривень. Борг за блакитне паливо накопичив кожен другий споживач. Щоб не допустити зрив опалювального сезону в області, ПАТ «Харківгаз» вимушене припинити газопостачання боржникам.

   «Газ – є товаром. Якщо людина бере будь-який товар або замовляє послугу, розуміє що це потрібно обов’язково оплатити. Для розрахунків за природний газ малозабезпеченим родинам держава надає допомогу – субсидію. При неможливості самостійно оплачувати послуги, ПАТ «Харківгаз» радить своїм клієнтам користуватись цією допомогою і не накопичувати борги», - зазначила комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Ірина Лістова.

  ПАТ «Харківгаз» отримує лише 72 коп. з кожного оплаченого споживачами кубометру палива. Ці кошти є тарифом на доставку (розподіл) газу і мають забезпечувати безаварійність мереж, виконання ремонтів. Через значні борги споживачів, газорозподільна система може залишитись не підготовленою до навантаженої роботи в опалювальному сезоні. Отже, через боржників виникає ризик проблем з газопостачанням у інших споживачів.

  ПАТ «Харківгаз» звертається до користувачів палива – боржників з проханням терміново вирішити питання щодо розрахунків з постачальником. В протилежному випадку, на боржника очікує припинення подачі газу у житло. При відмові споживача у доступі до житла, домоволодіння відключатиметься від газових мереж механічним шляхом.