Веб-портал міста Люботин » Головна » УВАГА!!!ОБЕРЕЖНО! СКАЗ!_

 УВАГА!!!ОБЕРЕЖНО! СКАЗ!_
Автор: Chekardina   Додано:7 вересня 2018   Переглядів:498   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

УВАГА!!!ОБЕРЕЖНО! СКАЗ!

 

Сказ це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю тварин.

Хворіють сказом і люди. Головним джерелом збудника сказу залишається червона лисиця на яку припадає 89,3% діагностованих випадків сказу у диких тварин. За останній  час проходить процес синантропізації лисиць - наближення їх мешкання до населених пунктів і  контактування з безпритульними собаками і кішками.

 Зараження відбувається в основному через укуси, подряпини, нанесені хворими тваринами. Вірус може проникати через пошкоджені слизові оболонки. В навколишньому середовищі він зберігає свої властивості до декількох годин; при кип’ятінні —до 2 хвилин. Інкубаційний період (момент від покусу хворою твариною до появи клінічних симптомів) триває від 6 днів до 1 року.

     Щоб запобігти захворювання необхідно проводити реєстрацію та вакцинацію всіх домашніх тварин та утримувати собак на прив’язі.

     Спеціалістами  Люботинської міської  державної лікарні  ветеринарної медицини  проводяться профілактичні заходи по недопущенню сказу серед домашніх тварин  методом   щеплення домашніх тварин проти сказу подвірно, але для того щоб здійснити заходи повністю закликаємо власників приводити домашніх тварин на профілактичне щеплення до ветеринарної лікарні за адресою : м. Люботин вул. Ветеринарна № 45 , тел. 741-08-97

 Якщо ми всі разом вирішуватимемо цю проблему — сказ відступить від нас назавжди.

 

 

В.о.начальника  Люботинського міського відділу

Головного управління Держпродспоживслужби

в Харківській області

                                                                    Вішинська О.В.