Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні пенсіонери!

 Шановні пенсіонери!
Автор: Lubotin   Додано:5 серпня 2010   Переглядів:1206   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Упарвління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області Звертаємося до вас у зв’язку з прийняттям Урядом країни рішення про підвищення соціальних гарантій для сімей по сплаті житлово-комунальних послуг. З серпня 2010 року житлові субсидії для громадян стають доступнішими.

Віднині сім’ям, які складаються лише з пенсіонерів та інших непрацездатних громадян, надано право сплачувати за житлово-комунальні послуги не більше 10 % сукупного доходу (в межах норм споживання).

Сім’ї, в складі яких є працездатні особи, мають право платити за житлово-комунальні послуги не більше 15 %.

Управлінням буде надіслано кожному пенсіонеру Заяву та Декларацію. Ви можете заповнити їх за наданими зразками та надіслати в управління соціального захисту (конверт для безкоштовної пересилки додається). Вам нікуди не потрібно приходити.

 

УВАГА! Якщо з вами зареєстровані та проживають особи працездатного віку – додайте до Заяви та Декларації довідки про їх доходи за попередні 6 місяців (чи за попередній календарний рік у разі звернення за субсидією на тверде паливо).

В управлінні соціального захисту розрахують вашу субсидію і надішлють вам повідомлення про її призначення.

ВАЖЛИВО! Відтепер не потрібно надавати довідки про забезпеченість житлово-комунальними послугами.

Наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг не є перешкодою для одержання субсидій.

Якщо площа Вашого будинку (квартири) перевищує встановлені нормативи (21 кв. м на особу та додатково - 10,5 кв. м на сім’ю) зверніться до комісії місцевих органів влади, яка розгляне можливість надання Вам субсидії на площу, що перевищує вказані нормативи.

 

Якщо на даний час ви користуєтесь субсидією, вам не потрібно заповнювати надіслані Заяву та Декларацію чи звертатись до органів соціального захисту, субсидія за новими умовами буде вам перерахована автоматично, без вашого звернення.

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, Ви можете звернутись до місцевого управління соцзахисту, подзвонити на „гарячу лінію” за телефоном 0-800-507-309, а також звернутися на телефони “гарячої лінії”, які працюють в управлінні: 712-10-47 (м. Харків), 748-35-84 (м. Мерефа), 741-18-03 (м. Люботин).

 

Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області