Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні абоненти!

 Шановні абоненти!
Автор: Lubotin   Додано:5 серпня 2010   Переглядів:1415   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Для стабільного забезпечення осель мешканців м. Люботин природним газом в холодний період року вже зараз Люботинським управлінням газового господарства ВАТ «Харківгаз» виконується ряд важливих робіт по підготовці до опалювального періоду 2010-2011 років.

 

Працівниками Люботинського управління газового господарства було проведено аналіз роботи в умовах минулої зими, зроблено обстеження газотранспортної системи та об’єктів газопостачання міста Люботин, для виявлення так званих «вузьких місць» і на цій основі розроблені організаційно-технічні заходи по підготовці до роботи в новому опалювальному сезоні.

Спеціалісти Люботинського УГГ ВАТ «Харківгаз» перш за все звертають увагу на обстеження та ремонт газорегуляторних пунктів, проведення комплексного приладового обстеженню підземних газопроводів з подальшим визначенням щодо експлуатації обстежених газопроводів.

 

Спираючись на розроблені організаційно-технічні заходи по підготовці Люботинського УГГ ВАТ «Харківгаз» до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 рр. головним напрямком була визнана робота з технічної готовності опалювального обладнання. З цією метою працівниками Люботинського УГГ в міжопалювальний період проводиться обстеження технічного стану та готовності опалювальних приладів у населення кожного населеного пункту в зоні дії Люботинського УГГ. За підсумками цього обстеження надані конкретні пропозиції та рекомендації мешканцям будинків, а працівниками управління проводиться технічне обслуговування опалювального обладнання. При цьому, при виявленні несправностей та порушень правил безпеки власникам опалювальних приладів надаються приписи з зазначенням конкретного порушення та терміну його усунення. Одночасно з нашими абонентами проводиться роз’яснювальна робота про можливі наслідки роботи несправного газового обладнання та проводиться інструктаж з правил безпечного користування газом у побуті.

 

При проведенні обстеження та технічного обслуговування газових приладів, фахівцями Люботинського УГГ ВАТ «Харківгаз» особлива увага приділяється стану та роботоспроможності автоматики безпеки опалювальних приладів, стану вентиляційних і димових каналів, а також стану самих опалювальних котлів, адже це є невід’ємною частиною безпечної роботи системи опалення будинку та безпеки самих мешканців будинку. І це не є якоюсь формальністю, тому що ми маємо приклади, коли самовільне втручання мешканців в конструкцію та роботу опалювальних котлів призводило до нещасних випадків та матеріальних збитків.

Для того щоб у ваших оселях, шановні абоненти, завжди було тепло і затишно та з метою безперебійного і безаварійного Вашого газопостачання, безпечного користування газом, звертаємо Вашу увагу на те, що Ви завжди маєте можливість викликати слюсаря з газової служби, який проведе ремонт та налагоджування газового обладнання. У випадках виникнення у системі газопостачання Вашого будинку аварійних ситуацій (витікання газу) негайно викликайте аварійну бригаду, яка виконає роботи з ліквідації аварійної ситуації безкоштовно.

Шановні абоненти! Колектив Люботинського УГГ ВАТ «Харківгаз» просить Вас разом з нами підготуватись до початку опалювального сезону, а для цього необхідно:

- виконати утеплення димових та вентиляційних каналів;

- викликати пічника та отримати акт про придатність димових та вентиляційних каналів до роботи в зимовий період, який надати до відповідної дільниці ВАТ «Харківгаз»;

- у разі опломбованих газових приладів виконати вимоги приписів газової служби по усуненню порушень і запросити спеціаліста для розпломбування газових приладів;

Також нагадуємо Вам, що при користуванні газом у побуті категорично забороняється:

- проводити самовільну газифікацію будинку або квартири, перестановку, заміну або ремонт газового обладнання;

- вносити зміни до конструкції газових приладів, змінювати вентиляційні канали;

- забороняється відключати автоматику безпеки та регулювання, користуватися газом при несправності газових приладів або несправної автоматики безпеки.

Не слід забувати, що відповідно до чинного законодавства України, Правил безпеки систем газопостачання України, відповідальність за безпечне користування газовими приладами в будинках, квартирах та за утримання їх в належному стані несуть особи, які використовують природний газ.

 

Пам’ятайте, необережне поводження з газом може призвести

до тяжких наслідків для Вас та Вашої родини!

 

Разом, ми вчасно та якісно підготуємось до опалювального сезону!

 

 

Адміністрація Люботинського управління

газового господарства ВАТ «Харківгаз»