Веб-портал міста Люботин » Головна » 9 жовтня – Всесвітній день пошти

 9 жовтня – Всесвітній день пошти
Автор: Svetlana   Додано:8 жовтня 2018   Переглядів:746   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

9 жовтня – Всесвітній день пошти

 

   Щороку 9 жовтня святкується Всесвітній день пошти – одне з міжнародних свят, що було засновано з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Рішення про його заснування було прийняте на конгресі Всесвітнього поштового союзу в 1969 році.

Населення та підприємства користуються послугами поштового зв’язку, щоб задовольнити свої найрізноманітніші потреби у відправленні та доставці поштової продукції.

   Обсяг реалізованих послуг у сфері поштової та кур’єрської діяльності за І півріччя 2018 року склав 132,6 млн.грн, з яких 55,2% – населенню. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг реалізованих послуг у цій сфері збільшився на 26,5%. За І півріччя 2018 року працівниками поштового зв’язку Харківщини відправлено 6,2 млн. листів.

У січні–серпні 2018 року середньооблікова кількість штатних працівників, зайнятих на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, склала 4408 осіб, яким було нараховано за цей період 4580 грн середньомісячної заробітної плати, що на 37,3% більше, ніж за відповідний період минулого року.

   Вітаємо усіх працівників поштової та кур’єрської діяльності Харківщини з професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, нових професійних здобутків, матеріального добробуту та любові. Нехай кожен лист знайде свого адресата!

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області

І.Г.Наумов