Веб-портал міста Люботин » Головна » У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»

 У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»
Автор: Chekardina   Додано:16 жовтня 2018   Переглядів:505   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»


Однією з перших такий пакунок отримала сім’я Аліни Красилі, яку привітав заступник міського голови Вячеслав Рубан і побажав батькам терпіння та витримки, а маленькій – здоров’я і щасливої долі в рідній України. Також відзначив, що це Урядова програма, якою передбачено, що батьки кожного новонародженого будуть отримувати безповоротну натуральну допомогу у вигляді набору «Пакунок малюка» або бейбі-бокс, де зібрані необхідні і  універсальні речі.

Вартість «Пакунка малюка» –  3 378 грн. і складається з набору із 25 речей, куди входять: вологі серветки, пелюшки, шапочки, боді, брюки-повзунки, комбінезон, шкарпетки, памперси, термометри, ковдра, рушник, матрац, засоби гігієни, іграшка – все, що необхідно на перших порах для дитини. Комплект «Пакунку малюка» упакований у коробку-колиску із міцного картону. Окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок також містить інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях догляду за дитиною.

Начальник Управління соціального захисту населення Ірина Ярош проінформувала, що це пілотний проект для України, яким, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 №427 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства» та постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (зі змінами),  передбачено надання одноразової допомоги «Пакунок малюка» з 1 вересня 2018 року, але не пізніше, ніж через 30 днів з дня народження дитини. 

За період із вересня по грудень 2018 року в області передбачено видати 7033 пакунки.

 

 

У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»

 

 

 

У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»