Веб-портал міста Люботин » Головна » Увага! Розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин!

 Увага! Розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин!
Автор: Svetlana   Додано:24 жовтня 2018   Переглядів:479   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Увага! Розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин!

   Люботинський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує, що відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 03 вересня 2018 року № 100 щодо проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Україні, виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік та враховуючи складну епізоотичну ситуацію зі сказу тварин з середини жовтня поточного року на території Харківської області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

    Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Дані заходи мають забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу.

    Держпродспоживслужба звертається до жителів з проханням: уразі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. 

 

Начальник Люботинського                                                                           

міського відділу Головного управління                                         

Держпродспоживслужби                                                                                                   

в Харківській області                                                                       

Ільченко О.С.