Веб-портал міста Люботин » Головна » Якщо дитина без супроводу дорослих

 Якщо дитина без супроводу дорослих
Автор: Chekardina   Додано:26 жовтня 2018   Переглядів:649   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

Якщо дитина без супроводу дорослих

 

       Кожен із нас, швидше за все, зустрічав дітей без супроводу дорослих. Це трапляється на вулицях, в транспорті, в місцях масового відпочинку. Більшість громадян проходять повз таких дітей, не звертаючи на них уваги. Можливо – це діти, які подорожують без дозволу рідних або взагалі залишили домівку. Дуже часто у цих безпритульних дітлахів, є родичі, які їх люблять, чекають і розшукують протягом багатьох місяців, або років. Наше з вами завдання – допомогти таким дітям повернутися додому.  

       Що треба робити, якщо зустрінеш таку дитину?          

     Якщо ви помітили дитину, яка перебуває на вулиці сама(особливо в нічний час), займається жебрацтвом або подорожує без супроводу дорослих, вдягнена неохайно – перше, що треба зробити, негайно повідомити про це в поліцію. Звернутися до працівників поліції, що знаходяться поряд. Якщо ж їх поряд немає, необхідно зателефонувати  за номером телефону спецлінії «102».

        Далі з дитиною працюватимуть працівники поліції та психологи. Дитині нададуть необхідну медичну допомогу та почнуть шукати її рідних. Обов’язково з’ясують, чому та за яких обставин юний мандрівник залишився сам, чому перебуває без дорослих та як з ним поводяться вдома.

       Якщо все гаразд – знайдуть повернуть батькам. Якщо ні, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України,Міністерства внутрішніх справ України від 17 грудня 2013 року № 1095/1239, складуть Акт органу внутрішніх справ України та закладу охорони здоров'я про підкинуту чи знайдену дитину та її доставку. Доки з’ясовуватимуться всі обставини та вирішуватиметься подальша доля дитини,  вона житиме в Центрі соціально – психологічної реабілітації дітей, до подальшого вирішення долі дитини.

… На жаль, люди не завжди звертають увагу на дітей, які дійсно потребують допомоги. Однак, ми ще раз просимо вас не проходити повз таких хлопчаків чи дівчаток. Саме завдяки вашій допомозі ця дитина може повернутися додому, де її давно вже чекають батьки.

 

 

Служба у справах дітей