Веб-портал міста Люботин » Головна » Відбулася робота Регіонального круглого столу «Cтан і перспективи впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання на Харківщині в світлі нового Закону України «Про освіту»

 Відбулася робота Регіонального круглого столу «Cтан і перспективи впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання на Харківщині в світлі нового Закону України «Про освіту»
Автор: Svetlana   Додано:2 листопада 2018   Переглядів:567   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

31 жовтня 2018 року на базі ХНПУ ім.. Г.С.Сковороди за сприяння та підтримки Міністерства освіти і науки України, Наіональної академії педагогічних наук України, Харківської державної обласної адміністрації та Харківської міської ради відбулася робота Регіонального круглого столу «Cтан і перспективи впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання на Харківщині в світлі нового Закону України «Про освіту». Від м.Люботина участь у цьому заході взяла заступник начальника відділу освіти Сітченко В.М. Мета проведення круглого столу- обмін досвідом і обговорення шляхів підвищення ефективності навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти Харківського регіону.

        Для участі в роботі круглого столу були запрошені представники місцевих органів управління освіти Харківської області; керівники закладів дошкільної, загальної середньої та спеціальної освіти з інклюзивною формою навчання; керівники інклюзивно-ресурсних центрів Харківської області; науковці, посадові особи та громадські організації, що опікуються питаннями інклюзивного навчання, викладачі і студенти ХНПУ ім.. Г.С.Сковороди (всього 350 осіб).

Відбулася робота Регіонального круглого столу «Cтан і перспективи впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання на Харківщині в світлі нового Закону України «Про освіту»

          До учасників круглого столу зі словами привітання звернулась радник голови Харківської обласної державної адміністрації Ройтблат Алла Борисівна, яка передала вітання від голови ХОДА Світличної Ю.О. та зазначила, що у нашому регіоні приділяється велика увага впровадженню інклюзивного навчання, покращуються умови у закладах освіти регіону щодо навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Відбулася робота Регіонального круглого столу «Cтан і перспективи впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання на Харківщині в світлі нового Закону України «Про освіту»

          На пленарному засіданні з доповідями виступили Шевцов Андрій Гаррійович – директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України; Синьов Віктор Миколайович – декан факультету корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, президент Асоціації корекційних педагогів України та Бондар Віталій Іванович – професор кафедри спеціальної, інклюзивної і здоров’язбережувальної освіти нашого університету, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений працівник народної освіти України.

          Під час роботи круглого столу були висвітлені важливі питання національної політики та теоретико-методологічні засади впровадження інклюзивної форми навчання в Україні. Під час роботи круглого столу учасниками були зроблені повідомлення про стан, проблеми та перспективи розвитку інклюзивного навчання в закладах освіти Харківщини, діяльність інклюзивно-ресурсних центрів, підготовку педагогічних кадрів до реалізації завдань інклюзивної освіти.

 

Заступник начальника відділу освіти

Сітченко В.М.