Веб-портал міста Люботин » Головна » Зростання ціни газу не вплинуло на тариф ПАТ «Харківгаз»

 Зростання ціни газу не вплинуло на тариф ПАТ «Харківгаз»
Автор: Svetlana   Додано:9 листопада 2018   Переглядів:580   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Зростання ціни газу не вплинуло на тариф ПАТ «Харківгаз»

 

Після підвищення з 1 листопада вартості газу Кабінетом Міністрів України, тариф ПАТ «Харківгаз» залишився без змін. Зростання вартості палива на 23% відбулось за рахунок збільшення ціни газу державного монополіста - НАК «Нафтогаз України».

 

Головним вигодонабувачем підвищення вартості газу з 1 листопада 2018р. для домоволодінь став НАК «Нафтогаз України». За рішенням уряду, ціну продажу природного газу Нафтогазу було збільшено з 4,9 до 6,2 тис. грн. за тисячу кубометрів без ПДВ.

Тариф ПАТ «Харківгаз», який має забезпечувати стабільну роботу газопроводів в області, облік газу, з 2016 року залишився без змін. Тому незважаючи на підвищенням ціни газу для споживача, не відбулось збільшення витрат на встановлення, заміну безкоштовних лічильників, придбання палива для аварійних автомобілів, необхідних інструментів, безвідмовну роботу мереж.

«Зростання ціни газу не вплинуло на вартість послуг ПАТ «Харківгаз». Головним вигодонабувачем підвищення ціни газу в черговий раз став НАК «Нафтогаз України». Самі він отримуватиме майже 88% коштів споживачів за сплачений газ», - зазначила комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Ірина Лістова.

На сьогоднішній день вартість послуг ПАТ «Харківгаз» з доставки газу 24 години на добу 7 днів на тиждень для споживача з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням, що споживає 3,3 куб. м газу складає 2,40 грн. на місяць. Для споживача з газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання, що споживає 5,4 куб. м газу – 3,90 грн. на місяць.

Аналогічні послуги для клієнтів компанії, що використовують газ на опалення житла, коштують близько 200 грн. в зимові місяці.

Не зважаючи на розмір оплати, ПАТ «Харківгаз» надає однакові послуги для всіх свої споживачів. І востаннє вартість цих послуг переглядалась в 2016 році, в бік зменшення.