Веб-портал міста Люботин » Головна » Звернення міського голови з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні

 Звернення міського голови з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні
Автор: Svetlana   Додано:22 листопада 2018   Переглядів:575   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

  Майже кожна нація на Землі в своїй історії мала трагічні періоди, коли від хвороб, війн, епідемій та природних катаклізмів гинули тисячі або навіть мільйони людей.

   Однією з найтрагічніших  та найболючіших сторінок в історії українського народу був Голодомор  1932-1933 років. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та організованістю з боку влади і наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

  Голодомор -  це  глибока демографічна і духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять його очевидців.

  Голодомор – це масове вбивство людей штучним голодом , це найжахливіша зброя масового знищення,  це  трагедія, яку було визнано  геноцидом українського народу.

 

Шановні люботинці!

 

   Трагедія 1932-1933 років навіки закарбувала у свідомості українців пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників, які на собі перенесли жахливий, ні з чим незрівняний ,  біль тіла і душі.

   Тож, не допустимо ніколи у власній  державі такого лиха! Пам’ятаймо, що головною  цінністю для нас є власна держава, бо лише  вона є  надійною гарантією нашої стабільності та благополуччя.  

  Сьогодні,  в останню суботу листопада  з 16-ї години пропоную приєднатись  до всеукраїнської акції «Засвіти свічку» та вшанувати  світлу пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.

 

З повагою

Міський голова

Л.Лазуренко