Веб-портал міста Люботин » Головна » Верховна Рада України затвердила Указ Президента «Про введення воєнного стану в Україні»

 Верховна Рада України затвердила Указ Президента «Про введення воєнного стану в Україні»
Автор: Chekardina   Додано:27 листопада 2018   Переглядів:560   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Верховна Рада України затвердила Указ Президента «Про введення воєнного стану в Україні»

26 листопада 2018 | 23:03

 

Воєнний стан запроваджується в низці регіонів країни, в тому числі – Харківській області.


Відповідний Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» Верховна Рада прийняла на позачерговому засіданні 26 листопада. Воєнний стан діятиме 30 днів, починаючи з 9:00 28 листопада, в наступних областях: Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, у своїй заяві Президент України Петро Порошенко відзначив, що з усіх опцій, які надає закон «Про правовий режим воєнного стану» до Указу «Про запровадження воєнного стану» увійшли лише ті, які стосуються головним чином різних військових заходів, «які в разі вторгнення дозволять нам якнайшвидше відреагувати, якнайшвидше мобілізувати всі ресурси».


«Наголошу, що в Указі я не передбачаю жодних заходів, пов’язаних із обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури тощо. Сподіваюся, що і політики, і мас-медіа діятимуть відповідально і адекватно у ситуації, що склалася і не атакуватимуть Україну тезами, які позичені у  російських пропагандистів. Так само не планую поки що вдаватися до повної чи часткової мобілізації – ця можливість залишається відкритою лише якщо Росія таки вдасться до подальшої ескалації», - підкреслив Президент.

 

https://kharkivoda.gov.ua/news/96159