Веб-портал міста Люботин » Головна » До Міжнародного дня людей із особливими потребами у м. Люботині пройшли заходи

 До Міжнародного дня людей із особливими потребами у м. Люботині пройшли заходи
Автор: Svetlana   Додано:4 грудня 2018   Переглядів:588   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До Міжнародного дня людей із обмеженими можливостями у м. Люботині пройшли заходи

 

3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день людей із обмеженими можливостями, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році.

Відзначення цього свята – це своєрідне нагадування про наш обов’язок перед людьми, які потребують захисту, та вдячність тим, хто за родом своєї діяльності працює із вразливою категорією наших громадян.

В інформаційному центрі відділу культури зібралися представники громадських організацій,  до яких із теплими словами підтримки звернувся заступник міського голови Вячеслав Рубан. Він передав вітання від міського голови Леоніда Лазуренка і відзначив, що у цей день ми переосмислюємо все, що робиться для підтримки людей вразливої категорії, так як у нашому місті мешкає 1156 осіб із інвалідністю, яким щодня необхідна підтримка держави і кожного із нас, бо ці люди гідні жити повноцінним життям у нашому суспільстві.

 

До Міжнародного дня людей із особливими потребами у м. Люботині пройшли заходи

 

 

Згідно з Програмою соціального захисту населення м. Люботина на 2018 рік, громадянам цієї категорії надається матеріальна допомога, забезпечується можливість санаторно-курортного лікування, забезпечуються необхідними протезно-ортопедичними та технічними засобами, проводяться індивідуальні програми реабілітації.

Також наголосив на тому, що для гармонійної інтеграції дітей із особливими освітніми потребами в сучасне суспільство, у місті відкрита група із інклюзивним навчанням в ДНЗ №1 «Ялинка»;  у гімназії № 1 розпочався ремонт ресурсної кімнати і планується відкриття тут медіатеки. Згодом буде проводитися капітальний ремонт приміщення для сенсорної кімнати у навчально-виховному комплексі № 2.

Побажав присутнім добра, злагоди і міцного здоров’я.

Талановиті виконавці подарували святковий концерт.

 

До Міжнародного дня людей із особливими потребами у м. Люботині пройшли заходи

 

 

Велика подяка ведучій заходу –  Олені Муковоз, яка познайомила присутніх із іменами світового рівня – людьми з обмеженими фізичними можливостями, й змогла створити атмосферу тепла і відмінного настрою та нашим найкращим талантам: Поліні Гололобовій, Маргариті Дорошко, Слєпцові Катерині, Луїзі Коновал, Діані Хлистун,  Віолеті Андрющенко, Катерині Найпак,  Олені Аршава та Лілії Саєнко.

 

 

Радник міського голови Лідія Куденко