Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС

 До Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Автор: Chekardina   Додано:14 грудня 2018   Переглядів:1149   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС

 

     14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС  - День ліквідатора.

 Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Це лихо набуло глобального характеру, залишило незагоєну рану на землі України і в серці її народу. Це    лихо, до якого ніхто не був готовий,  яке розділило нашу історію на ДО і ПІСЛЯ.

        Саме ліквідатори першими взяли на себе приборкання радіаційної стихії, саме вони, пройшли через усі кола ядерного пекла, саме вони  ціною свого здоров’я та, навіть , життя врятували нашу зелену планету від ядерної загрози.

     Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів! Ми не маємо права забувати про загиблих! Світла їм  пам’ять !

 

 

 

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!  

 

     Висловлюємо щиру подяку за Ваш неоціненний подвиг, героїзм і мужність. Ви відважно кинулися до боротьби  аби усунути наслідки аварії, не чекаючи ні нагород, ні відзнак, почасти навіть не усвідомлюючи усієї небезпеки, на яку наражалися.

    Ми у невідплатному боргу перед Вами.

    Саме завдячуючи Вашій самовіданній праці у зоні зараження,  ми маємо усе те, що зветься одним словом - ЖИТТЯ! Низький Вам за це уклін.
   Шановні ліквідатори! Щиро бажаю усім міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

 

 

З повагою

міський голова  Л.І.Лазуренко