Веб-портал міста Люботин » Головна » Через несплатуобов’язкового платежу можуть зупинити нарахування субсидії

 Через несплатуобов’язкового платежу можуть зупинити нарахування субсидії
Автор: Svetlana   Додано:22 грудня 2018   Переглядів:501   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Через несплатуобов’язкового платежу можуть зупинити нарахування субсидії

Постанова Кабінету Міністрів України № 329 від 27.04.2018р. зобов’язує  споживачів, яким призначена державна допомога - субсидія, щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу. Розмір цього платежу визначається управліннями соціального захисту, при наданні субсидії. Несплата платежу може призвести до заборгованості. Згідно постанови, двомісячний борг за газ, що перевищує 340 грн, є підставою для припинення нарахування субсидії або відмови в її оформленні управліннями соціального захисту.

 

На поточний опалювальний сезон субсидію вже отримали 20% клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ». Це в 2,5 рази менше ніж кількість домоволодінь-субсидіантів в минулому опалювальному сезоні.

В не залежності від стану особового рахунку, споживачі-субсидіанти мають щомісяця сплачувати обов’язковий платіж. Крім того, за обсяг газу спожитий понад соціальні нормативи, визначені управліннями соціального захисту для кожного домоволодіння окремо, субсидіанти розраховуються самостійно, оплачуючи його повну вартість. Двомісячний борг за газ, що перевищує 340 грн, є підставою для припинення нарахування субсидії або відмови в її оформленні управліннями соціального захисту. Списки споживачів-боржників щомісячно надаються ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» в управління соціального захисту.

 

«Звертаємо увагу наших клієнтів – субсидіантів та тих, хто планує оформити субсидію, що борг за газ може стати підставою для відмови в державній допомозі. Також, згідно Положення про призначення житлових субсидій, затвердженого Кабміном – субсидіанти повинні оплачувати обов’язковий платіж», - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

 

Наразі ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» створив кілька можливостей для оплати спожитого газу, не очікуючи друкованого рахунку:

-        Через Особистий кабінет на сайті 104.ua.

-        В відділеннях та терміналах Ощадбанку.

-        ПАТ «АЙБОКС БАНК».

-        За допомогою платіжних систем: iPay.ua; Easy Pay; Masterpass; Portmone; Ощад24, Приват24.

-        Через засоби самообслуговування ПАТ «МЕГАБАНК» (М-BOX, Інтернет, додаток «MEGABANK Online»).