Веб-портал міста Люботин » Головна » Різдвяний подарунок Слобожанщині — нове життя проекту

 Різдвяний подарунок Слобожанщині — нове життя проекту
Автор: Svetlana   Додано:27 грудня 2018   Переглядів:528   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Різдвяний подарунок Слобожанщині — нове життя проекту

  Чверть століття напередодні новорічних свят в Харкові відбувається творча подія, що збирає широку аудиторію любителів прекрасного. Йдеться про проект «Різдвяний дарунок Слобожанщині», що об’єднує різні покоління своїх прибічників.

  Ця творча ініціатива, на думку всіх, хто був до неї причетний протягом останніх 25 років, народилася під щасливою зіркою. Потреба реалізації для творчих осіб, якими є викладачі мистецьких шкіл, завжди була і залишається актуальною. Сприяти цьому і покликаний проект, що популяризує їх творчі здобутки.

  Всі ці роки «Різдвяний дарунок Слобожанщині» проводиться Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. У витоків проекту – заслужений працівник культури України, директор Центру Тамара Самоварова, яка є ініціатором багатьох успішних творчих проектів.

Різдвяний подарунок Слобожанщині — нове життя проекту

  Вибраний багато років тому формат проведення святкового концерту викладачів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова постійно удосконалюється, відповідаючи запитам часу.

  Цього року, 23 грудня подія отримала нове звучання. Вперше виконавцям була надана можливість вийти на престижну сцену органного залу Харківської обласної філармонії. Цей факт додав події особливу значущість, а учасникам концерту та багаточисельним глядачам позитивних емоцій.

   Концерт 2018 року, за загальною думкою, став одним з найбільш яскравих та динамічних. До програми увійшло близько 30 музичних номерів інструментальної музики різних жанрів (звучали фортепіано, домра, балалайка, баян, гітара, саксофон), а також виступи вокалістів, що представляють класичний, естрадний, народний вокал.

Різдвяний подарунок Слобожанщині — нове життя проекту

  Учасники концерту представляли 25 мистецьких шкіл з 10 районів області та 15 з міста Харкова. Можливість виступити у концерті кожен з викладачів вважає почесною та відповідальною місією.

У концерті прозвучало багато сольних номерів та ансамблевих виступів. Серед яких і виступ вокального ансамблю у складі викладача класу сольного співу Люботинської дитячої музичної школи Колесник Ольги Іванівни та  викладача-методиста класу сольного співу Харківської міської школи мистецтв для підлітків і дорослих Донченко Олени Павлівни.

  Незабутні емоції та гарний настрій отримали глядачі концерту, серед яких багато викладачів-музикантів і учнів, які прийшли підтримати своїх колег і наставників, а також харків’ян, що цікавляться музикою. Аншлаг, нестихаючі оплески, квіти і захоплення – таким була їх щира вдячність «Різдвяному подарунку Слобожанщини» та його організаторам.

За матеріалами сайту ОНМЦПК