Веб-портал міста Люботин » Головна » Спеціальна перевірка щодо осіб, які претендують на заняття посад

 Спеціальна перевірка щодо осіб, які претендують на заняття посад
Автор: Lubotin   Додано:6 вересня 2010   Переглядів:1813   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Спеціальна перевірка щодо осіб, які претендують на заняття посад, пов’язаних із виконанням функції держави або органів місцевого самоврядування

 

Стосовно осіб, які претендують на заняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, проводиться спеціальна перевірка , у тому числі щодо відомостей, поданих особисто.

Організація проведення спеціальної перевірки покладається на керівника органу державної влади, органу місцевого самоврядування, на зайняття посади в якому претендує особа.

До проведення спеціальної перевірки залучаються спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції, а в разі потреби – інші центральні органи виконавчої влади.

Спеціальній перевірці підлягають відомості про :

- притягнення особи до кримінальної відповідальності та відповідальності за корупційні правопорушення;

- достовірність інформації про доходи, їх джерела та зобов’язання фінансового характеру, у тому числі за кордоном, щодо особи, яка претендує на посаду, та близьких їх осіб;

- наявність у особи та близьких їй осіб корпоративних прав;

- особу, яка претендує на заняття посади, у тому числі про стан її здоров’я , освіту, наявність наукового ступеня, вченого звання, підвищення кваліфікації.

Спеціальна перевірка проводиться у п’ятнадцятиденний строк за письмовою згодою особи, яка претендує на заняття посади, зазначеної в пункті 1 і підпунктах „а” – „і” пункту 2 частини першої статті 2 Закону України „Про засади запобігання та протидії корупції „ від 11.06.2009 року.

 

 

Люботинське міське управліня юстиції Харківської області