Веб-портал міста Люботин » Головна » Мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 Мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Автор: Chekardina   Додано:15 лютого 2019   Переглядів:509   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого минуло 30 років iз того далекого 1989 року, коли останній солдат залишив країну Афганістан. Колишні молоді бійці стали сивочолими ветеранами, які цього пам’ятного дня згадують своїх бойових командирів і друзів, з якими довелося пройти горнило війни в Афгані. Не кожному судилося повернутися до рідної домівки. Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти. У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є імена і наших земляків: 
Давидов Валерій;
Савченко Олександр; 
Омельченко Сергій Миколайович; 
Тижненко Сергій Володимирович; 
Хоміч Сергій Олександрович; 
15 лютого у міському парку до пам’ятного знаку люботинцям, що загинули в Афганістані, ветерани афганської війни, Почесний громадянин міста Люботина Кандауров А.І., депутат Люботинської міської ради Нечипоренко А.О. вшанували пам’ять земляків та поклали квіти.Літкевич Олег Анатолійович.

Біля пам’ятника загиблим у Афганістані зібралася громадськість міста, щоб віддати данину пам’яті полеглим героям і вшанувати ветеранів афганської війни. Людей, які пройшли пекло і не поповнили списки загиблих, і є тією пам’яттю, яка пише історію цієї війни.
Міський голова Леонід Лазуренко, звертаючись до шановних ветеранів цієї війни подякував їм за активну громадську позицію і відзначив, що вони завжди були і є в авангарді суспільних подій, і сьогодні воїни-інтернаціоналісти на Сході України одними з перших стали на захист її кордонів. Підкреслив, що ми всі щасливі від того, що є можливість сказати воїнам-інтернаціоналістам те, що ми пишаємося ними і горді від того, що поруч із нами живуть такі мужні, відважні, рішучі чоловіки.
Депутат Харківської обласної ради, директор Регіональної філії «Південна залізниця» Микола Уманець у своєму виступі наголосив на тому, що за доброю традицією, збираючись біля пам’ятника загиблим, згадуємо героїв, які не повернулися із тієї страшної війни, і вшановуємо ветеранів, які є прикладом мужності і відваги для молодих поколінь. 
Від депутата обласної ради Миколи Уманця і міського голови Леоніда Лазуренка за активну участь у роботі міської організації Ради ветеранів Афганістану пам’ятними сувенірами нагороджені активісти Ради ветеранів Афганістану: 
Козлітін Сергій Іванович;
Блажко Леонід Володимирович;
Бєлоус Володимир Михайлович;
Гриценко Сергій Віталійович;
Дугін Володимир Ілліч;
Фоменко Сергій Олександрович;
Смаль Олександр Миколайович;
Лук’яненко Володимир Григорійович;
Колесник Сергій Олексійович;
Бєлокопитов Олександр Миколайович.
Учасник бойових дій в Афганістані, голова Люботинської організації Ради ветеранів Афганістану Сергій Гриценко у своєму зверненні до побратимів і присутніх відзначив, що ця війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу. Він подякував побратимам за підтримку у ветеранській роботі, подякував міському голові та депутату обласної ради за сприяння у діяльності Ради ветеранів Афганістану.
Почесний громадянин м. Олександр Кибальник присвятив юним афганцям свою ліричну поезію.
На честь загиблих воїнів-інтернаціоналістів пролунав урочистий салют. 
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та відбулося урочисте покладання квітів від міської ради, депутатів обласної ради, установ, організацій і громадян міста.
По-різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, але учасниками яких були наші батьки, родичі, земляки. І тому для них і для нас Афганістан – страшна пам’ять страшної війни, уроки якої мають бути засвоєні і ніколи не повторюватися.
Хай буде все, що має бути:
І тихі радощі життя,
Калини цвіт і вишень біле диво,
І мирних ранків сонячність щаслива,
І наша вдячність нескінченна,
І України бойові знамена.

 

 

Мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

 

Більше світлин: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/2366